ABD'nin New Mexico eyaletinde ve eyaletin en büyük kenti Albuquerque'de yetkililer, geçtiğimiz haftalarda 38 yaşındaki bir evsizin polis tarafından öldürülmesi nedeniyle başlayan protesto gösterilerinin hafta sonunda şiddetlenmesinin ardından halkı sakin olmaya çağırdı.



New Mexico Valisi Susana Martinez, "Albuquerque zor bir dönemden geçiyor. her şey soruşturma neticesinde çözülecek... Soruşturmaya güvenilmesini istiyoruz. Ama kimse zarar görsün istemiyoruz" diyerek, polisin hafta sonundaki gösterilerde göz yaşartıcı gaz kullandığı gösterilere atıfta bulundu.



Albuquerque kentindeki tepelerde kurduğu bir çadırda yaşayan James Boyd, 16 Mart günü polisle girdiği tartışmanın ardından vurularak öldürülmüştü. Söz konusu çadırın yasa dışı olduğunu belirten polisler, Boyd'u elindeki bıçağı bırakması için uyardıktan sonra şok tabancası ve gerçek mermi atan silahlar kullanarak vurmuştu. Emniyet yetkilileri, geçmişte bıçaklı saldırı dahil birçok suç işlediği belirtilen Boyd'u vuran polis memurlarının davranışının doğru olduğunu savunmuştu.