ABD'nin Montana eyaletindeki Missoula'da geçen Pazar gecesi, komşunun garajına girdiği iddia edilen 17 yaşındaki Diren Dede başından ve gögsünden vurularak öldürüldü.
"TRAJEDİYLE SONUÇLANAN BİR OLAY"

Almanya doğumlu Diren Dede'yi av tüfeğiyle öldüren 29 yaşındaki Markus Kaarma mahkemeye çıkarıldı. Markus Kaarma'nın avukatı Paul Ryan, müvekkilinin öldürmek amacıyla ateş etmediğini belirterek, "Hiç kuşkusuz trajediyle sonuçlanan bir olay" dedi.

TUZAĞA DÜŞÜRÜLDÜ

Alman Bild gazetesinde yer alan habere göre, gerçeğin çok farklı olduğu iddia edildi. Kaarma'nın olası bir soyguna karşı evinin garajına kamera ve alarm yerleştirdiği belirtildi. Kaarma'nın olası hırsızı tuzağa düşürmek için garaja bir çantada koyduğu ileri sürüldü.

17 yaşındaki Diren Dede'nin garajına girdiğini kameradan gören Markus Kaarma'nın av tüfegini alarak cinayet yerine gittiği ve talihsiz genci hedef alarak silahı ateşlediği belirtildi. Kaarma'nın otomobili zarar görmesin diye yukardan hedef aldığı ve Diren Dede'yi başından ve gögsünden vurduğu ifade edildi.

"ATEŞ EDECEK GÜNÜ BEKLİYORUM"

Alman Bild gazetesindeki haberde, Markus Kaarma'nın olası hırsız için garajında tuzak kurduğunu bir hafta önce gittiği berberde itiraf ettiği de iddia edildi. Kaarma'nın berberde şu sözleri söylediği ileri sürüldü: "Kahrolası bir çocuğa ateş edecek günü bekliyorum."

ABD'nin Montana eyaletinde, yasalar evine ya da bahçesine izisiz girilen ev sahibine silahla ateş etme hakkı tanıyor. ABD'de ateşli silahlarla her yıl 30 bin kişi yaşamını yitiriyor.