ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Stratejik Araştırmalar Enstitüsü'nün Bahreyn'de 12'ncisini düzenlediği Manama Diyalog konferansında yaptığı konuşmada, 200 kadar ABD askerinin, Suriye'nin Rakka şehrinde devam eden DAEŞ karşıtı operasyonlarda PKK/PYD'ye yardım için gönderilebileceğini söyledi.

ASKER SAYISI 500’E ÇIKACAK

Açıklamayı Bahreyn'de düzenlenen bir güvenlik konferansında yapan Carter, halihazırda bölgede 300 Amerikan askerinin bulunduğunu, Rakka'nın DAEŞ'tan kurtarılması için asker takviyesi yapacaklarını söyledi.

Carter, "Üstün vasıflı operatörler ve askeri organize edecek eğitmenler bölgede DAEŞ'la mücadelede etkinliği artıracaktır. Örgütle mücadele için yerel güçlere yardım sağlamaya devam edeceğiz. Suriye'de zaten 300 ABD askeri özel operasyonlar düzenlemeye devam ediyor. Bizim askerlerimiz yerel müttefiklerimizle yeteneklerimizi birleştirerek bir dizi operasyonla DAEŞ'ı bölgeden çıkaracağız" dedi.

SIKIŞAN PKK’YA FÜZE DESTEĞİ

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı’na karşı olan ve Ankara’nın tüm uyarılarına rağmen terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD’ye silah yardımında bulunan ABD, önceki gün terör örgütüne uçak ve helikopterlere karşı omuzdan atılan (Manpads) Stinger füzeleri yollama kararı almıştı.
ABD, PKK/PYD'ye 200 asker yollayacak