Rusya’da bulunan 800 yaşındaki bu mumyanın iç organları henüz çürümemiş. Bu durum bölge kazı yapan arkeologları dahi şaşırttı.



Kuzey Kutup dairesinde kazı yapan bir grup arkeolog bölgede kadim çağlarda yaşamış olan gizemli kabilelere ait buluntulara ulaşmaya çalışırken bu mumyayı buldu.İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Mumya, Sibirya’nın en ücra bölgelerinden Zelind Yar’da Kuzey Kutup Dairesi’nin 18 kilometre uzağındaki mezarlık alanında bulundu.



Bu mumya dışında bölgede 32 mezara daha var.Uzmanlar, bir mezar töreni esnasında cenazenin yanlışlıkla mumyalandığı kanısında.Rus arkeologlar, bu mumyanın Pers (İran) uygarlığı ile bağlantısı olan bir başka uygarlığa ait olduğunu düşünüyor.Rusya'nın derinliklerinde bulunan bu mumyaya arkeologlar, kızıl saçlı adam isimini verdiler.Vücudu bakır ile kaplı olan “kızıl saçlı adamın” yanında bir takım başka defin cisimleri de bulundu.



Rus Bilim İnsanları, kızıl saçlı adamın mumyası üzerinde yapacakları genetik çalışmaları ile Rusya'nın bu gizemli bölgesindeki bilmeceyi çözmeyi amaçlıyor.