Üç çocuk annesi Marcy McKenna, saç şekillendirici aletlerinin banyoda oluşturduğu görüntü yüzünden eşi tarafından sürekli eleştiriliyordu. Sağa sola saçılan maşa, düzleştirici ve kurutma makinesi hem Marcy’nin aletleri kullanımını zorlaştırıyor hem de dağınık bir görüntü oluşturuyordu.

Kaliforniya’da yaşayan McKenna ailesinin 7 yaşındaki oğlu ise bu soruna Legolarıyla çözüm buldu!

Annesinin isteği üzerine 7 yaşındaki oğlunun Legolarıyla hazırladığı prototip, şu anda aileye milyonlar kazandırıyor…

Marcy’nin etrafta bıraktığı aletlerden sürekli şikayet eden kocası, bu fikrin gelişmesinde ön ayak oldu. Soğuması için lavaboda bıraktığı maşa ve düzleştiriciden şikayet eden eşi, kabloların oluşturduğu karışık görüntüden de rahatsız oluyordu. Bu karışıklığı gizleyecek bir yer bulmak ise maalesef zordu.

Annesiyle bu şikayetini paylaşan Marcy’nin gözü, Legolarıyla oynayan 7 yaşındaki oğluna takıldı. Oğlundan bu soruna bir çözüm bulmasını isteyen Marcy, bu anı hiç unutmadığını söylüyor.


Büyükannesi ve annesiyle çalışmalara başlayan küçük mucit, üniteyi tasarlarken kabloların nereye geleceğini üzerine de düşündü. Çalışmaları tamamlayan üçlü, bu noktadan sonra heyecanla beklemeye başladı. Tasarımlarına fon bulmaya çalışan aile ‘Homemade Millionaire’ (Ev yapımı milyoner) yarışmasına katıldı.
 
Tasarımcılar ve dağıtımcıları bir araya getiren yarışmada Marcy, ilk üçe kaldı. Ardından da ‘güzellik ürünleri’ kategorisinde yarışmayı kazandı! Numunesi 2012 yılında geliştiren güzellik ünitesi, piyasaya çıktıktan sonra girişimciler tarafından da beğenildi.


Tanesi 132 dolardan satışa sunulan ‘Güzellik ünitesi’, tüketicilerden de yoğun ilgi gördü. Günlük hayata basit bir çözüm sunan ünite Marcy’e şimdiden yarım milyon dolar kazandırdı…