BBC'nin haberine göre, yardım kuruluşları,El Nino'nun dünyanın bazı  bölgelerinde kuraklığa, bazı bölgelerinde ise sellere yol açacağı ve felaketlerin  milyonlarca insanı etkileyeceği konusunda uyardı. 

 
Uzmanların görüşlerine yer verilen haberde, El Nino'nun etkisinin en  şiddetli şekilde Afrikakıtasında görüleceği, bölgede gıda sıkıntısının şubat  ayında artacağı belirtildi. 
 
El Nino'nun etkilerine, gelecek altı ayda Karayipler, Orta ve Güney  Amerika'da da rastlanacağı, kuraklık ve düzensiz yağışların Guatemala, Honduras,  El Salvador ve Nikaragua'da iki milyon kişiyi etkileyeceği tahmin ediliyor. 
 
2015 EN SICAK YIL OLMUŞTU

Küresel ortalama sıcaklığı yükselten El Nino, 2015'in kayıtlara geçen en sıcak yıl olmasını sağlamıştı. 
 
İngiltere'nin Reading Üniversitesi'nden Nick Klingaman, konuyla ilgili  yaptığı açıklamada, pek çok tropikal ülkede yağışların yüzde 20 ile 30 oranında azaldığını belirterek, "Endonezya, bugüne kadarki en şiddetli kuraklığı yaşadı. Hindistan'da Muson yağmurları normalin yüzde 15 altında seyretti. Brezilya ve  Avustralya'da da aynı şeyi bekliyoruz" dedi. 
 
ENDİŞEYE SÜRÜKLÜYOR

Kuraklık ve sellerin devam ediyor olması, yardım kuruluşlarını El  Nino'nun potansiyel etkileri konusunda endişeye sürüklüyor. 
 
Afrika kıtasında günümüzde yaklaşık 31 milyon kişinin gıda  sıkıntısıyla karşı karşıya olduğu ve bu durumdakilerin üçte birinin Etiyopya'da  yaşadığı belirtiliyor. 
 
Oxfam gibi yardım kuruluşları, 2016'da Etiyopya'da 10,2 milyon, Güney  Afrika'da da Mart ayından önce üç milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç  duyacağını vurguluyor.