Kızıl Haç Kliniği Müdürü Maris Villalba basına yaptığı açıklamada doğumun sezeryanla sorunsuzca gerçekleştirildiğini ve 3,5 kilogram ağırlığındaki kız bebeğin durumunun iyi olduğunu açıkladı. Kız çocuğu, 10 yaşında iken 42 yaşındaki üvey babası tarafından tecavüz edilerek, hamile bırakılmıştı. 

KÜRTAJ YASAK

Kız çocuğunun durumu, kürtajın anne sağlığının tehlikede olduğu durumlar haricinde yasalarca yasak olduğu koyu Katolik Paraguay'da din ve devlet adamlarını karşı karşıya getirmişti. Olay ortaya çıktığında devreye giren Uluslararası Af Örgütü ise küçük kızı korumak için kürtaj yapılması gerektiğini açıklamıştı. Tüm uluslararası girişimlere rağmen kürtaja izin verilmemişti. Örgütün Amerika sorumlusu Erika Guevara, yetkilileri kızın insan haklarını çiğnediğini söylerken, kızın tecavüze uğramış olduğunu, bu yaştaki çocuğun doğum yapmış olmasının sağlıksal tehlikelerine dikkati çekerek “ o daha çocuk” dedi. 

ÜVEY BABA VE ANNE TUTUKLU

Kıza 10 yaşında iken tecavüz eden 42 yaşındaki üvey baba Mayıs ayından beri hapishanede bulunuyor. Üvey babanın 12 ile 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Kız çocuğunun annesi de tutuklu bulunmasına rağmen, kızını ziyaretine izin verildi. Kız çocuğunun ve bebeğinin velayeti geçici olarak anneannesine verildi. 

Paraguay’da 10 ile 14 yaş arası çocuklar, her yıl 700 bebek dünyaya getiriyor. Bu çocuk annelerin çoğunun tecavüz edilmiş oldukları bildirildi.