Pakistan'ın Peşaver kentinde bir okula düzenlenen silahlı baskında ölenlerin sayısının 104'e yükseldiği bildirildi. Ülkenin kuzeybatısındaki Hayber Paktunkhva eyaletin başkentinde Pakistan Talibanı örgütünün düzenlediği saldırıda 80'den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi. Peşaver'deki Lady Reading hastanesinde basın mensuplarına konuşan Hayber Paktunhva Eyalet Başbakanı Pervez Hattak, ölü sasıyının öğrenci ve öğretmen dahil 104'e olduğunu söyledi. Hattak, "Bana verilen bilgilere göre 80 den fazla öğrenci de yaralandı" dedi. Hattak, güvenlik güçleri ile militanlar arasında çıkan çatışmada üç teröristin de öldürüldüğünü kaydetti. Hattak, "Çatışmalar hala devam ediyor" diye konuştu. 

TALİBAN: SADECE BÜYÜK ÖĞRENCİLERİ VURDUK

Taliban: Saldırı operasyonlarına yanıt BBC'ye konuşan bir Taliban sözcüsü, baskının "Taliban'ı hedef alan ordu operasyonları nedeniyle yapıldığını, sadece 'büyük' öğrencileri vurduklarını" açıkladı.Yetkililer genelde ordu personelinin çocuklarının devam ettiği okulun en büyük öğrencilerinin 16 yaşında olduğunu söylüyor.

"10 SALDIRGAN BİR ANDA BİNAYA GİRDİ"

Hayber-Pahtunhva bölgesi Başkanı Pervez Khattak saldırıyla ilgili askeri üniforma giyen 10 kişinin binaya girdiğini bir tanesinin kendini havaya uçurduğunu bir diğerininse 2 güvenlik görevlisini öldürdüğünü söyledi.


CAMERON: DEHŞET VERİCİ BİR OLAY

İngiltere Başbakanı David Cameron’dan da bir açıklama geldi. Cameron Pkistan’dan glen haberlerin büyük bir şok etkisi yarattığını ve okula giden masum çocukların öldürülmesinin dehşet verici bir durum olduğunu belirtti.