Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kentinin güneyinde militanlar tarafından ateşe verilen Mişrak Kükürt Tesisi, 8 gündür söndürülmeye çalışılıyor.
ETKİSİ HALA SÜRÜYOR
Musul'u kurtarma operasyonunun başlamasından iki gün sonra 19 Ekim'de içerisindeki 50 bin ton ham kükürt stoğunun yer aldığı tesisin DEAŞ tarafından yakılması sonucu çıkan zehirli dumanlar etraftaki siviller başta olmak üzere doğayı da tehdit etmeye devam ediyor.
Zehir saçan kükürt tesisi söndürülemiyor
ZEHİRDEN 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Kayyara'daki klinikte görev yapan Dr. Saddam Afif, kasaba merkezindeki ham petrol ile kükürtün yanması sonucu havaya yayılan zehirli gaz ve dumanlardan dolayı şu ana kadar 2 çocuk ile bir kadının hayatını kaybettiğini belirtti.
ZEHİR MUSUL BÖLGESİYLE SINIRLI DEĞİL
Kayyara kasabası ve çevresinde yoğun bir beyaz duman tabakası oluşturan kükürt yangınının kuzeyde kalan Erbil, Duhok ve oradan da Türkiye'ye kadar uzanan geniş bir bölgeyi etkileyebileceği uyarısı yapılıyor. Özellikle havanın rüzgarlı olması durumunda söz konusu zehirli dumanların daha fazla alana yayılmasından endişe ediliyor.
MASKESİZ DOLAŞMAK YASAK
Yanan tesise giriş ve çıkışlar güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınmış durumda. İtfaiye ekipleri başta olmak üzere tüm görevliler ve yangını takip eden gazetecilerin bölgeye gaz maskesiz yaklaşmasına kesinlikle izin verilmiyor.