YUNANİSTAN Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Ukrayna'nın doğusunda yapılacak  referandumun ertelenmesi ve savaşın sona ermesi gerektiğini bildirdiği açıklamasını doğru bulduğunu söyledi. Venizelos, krizden çıkış yollarının masaya yatırılacağı ABD, AB, Rusya ve Ukrayna yetkililerinin bulunacağı dörtlü görüşme yapılması gerektiğine de dikkat çekti.
Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Putin'in bu açıklamasının krizin son bulması için atılan bir adım olduğunu düşündüklerini anlatırken krizin sona ermesi için bütün siyasi güçleri, bütün bölgeleri, bütün milletleri ve bütün dil gruplarını kapsayan her türlü çözüm önerisi kabul edilmesi gerektiğini söyledi. Venizelos, "Savaştan kaçınmalıyız ve Ukrayna'da barışı sağlamalıyız" diye konuştu.
Romanya Dışişleri Bakanı Titus Corlatean da Rusya Devlet Başkanı'nın açıklamasının Ukrayna'da durumu düzeltmek için atılan çok doğru bir adım olduğunu bildirdi. Corlatean konuyla ilgili yaptığı açıklamlarda, "Rusya Devlet Başkanı gibi Ukrayna'da ulusal dialogun sağlanması için zaman tanınması ve 11 Mayıs'ta yapılması planlanan referandumun ertelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Önemli olan askeri eylemler değil, siyasi süreçtir" dedi.
 

(AÖ/İD)