BANGKOK’ta hükümet karşıtı gruplar sokaklardan çekildikten sonra bu sefer de hükümet yanlıları sokakları doldurdu. Hükümet yanlısı olduklarını söyleyen gruplara Pheu Thai parti üyeleri ve geçici hükümet başbakanı Yingluck Shinawatra karşı çıktı ve bu grupların kendileriyle alakası olmadığını, bölücülük söylemlerinin yanlış olduğunu, kabul edilemez olduğunu söyledi.
Bölücü grupların kendisini göstermeye başladığı sıralarda hükümet karşıtlarının uyarılarıyla Tayland Kraliyet Ordusu bu grupları takibe aldı. Pheu Thai partisi başkanı ve geçici hükümet başbakanı Yingluck Shinawatra ise bu grupların bölücülük niyetinde olduğunu ancak kendilerinin ise birleştirici olduklarını, ilgili grubun kendileri ile alakası bulunmadığını ve yapılanları kınadığını aktardı.
Ancak bu bölücü grubun diğer kırmızı gömlekliler olarak anılan iktidardaki Pheu Thai partisi taraftarlarıyla birlikte olması ve aynı yürüyüşlere katılması farklı olayların başlayabileceği sinyalleri veriyor.
Tayland Krallığının eski adı olan Lanna Krallığı adını kullanarak "Bu ülkede adalet kalmadı, yeni Lanna Ülkesini kuralım" söylemlerinde dikkati çeken krallık değil ülke kelimesinin kullanılmasıydı. Geçici hükümet başbakanı Yingluck Shinawatra’nın ülkeye girişi yasaklanan ağabeyi Thaksin Shinawatra hakkında da mevcut kraldan sonra krallığın bitirilmesi ve İngiltere’deki kraliyet ailesi modeline geçilmesini istediği iddia ediliyordu. Ülkedeki aydınlar bu iddiaları yeniden gündeme taşımak ve Yingluck Shinawatra’nın da sınırdışı edilmesini sağlamak için bilinçli olarak Kırmızı Gömlekli Bölücü bir grup oluşturulduğunu düşündüklerini söylediler.
Bütün bu söylemler sürerken Kırmızı Gömlekliler olarak anılan Pheu Thai partisi taraftarları meydanları doldurmaya devam etti ve bu görüntüler amatör bir kameraya işte böyle yansıdı.

KK(SS)