BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut, New York'taki Türkevi'nde 'Türkiye'nin 2023 Vizyonu ve Bugünün Türkiyesi' başlıklı bir konferans verdi. Bulut, "Devlet bir attır, hükümet de binicisidir" dedi.
Konferans vereceği Türkevi önünde toplanan ellerinde Türk bayrağı bulunan bir grup Yiğit Bulut'u ve hükümeti protesto etti. Grup üyeleri 'Hükümet istifa' 'Mustafa Kemal'in  askerleriyiz' diye slogan attı. Grup üyeleri Bulut'un Türkevi önüne geldiği sırada da protestolarını sürdürdü. Bulut, araçtan inerek kendisini karşılayanlarla birlikte binaya geçti. New York Başkonsolosu Levent Bilgen, New York ve çevresinde oturan Türk toplumuna ilişkin kısa bilgi verdi. Bulut, 'Herşey Türkiye İçin Platformu& ile İstanbul Üniversitesi Mezunlar Derneği Amerika Şubesi (IUMEZUSA) tarafından düzenlenen konferanstaki konuşmasında Türkiye'nin içinde olduğu koşullara zor günlerden ulaştığını anlattı. Bulut, şöyle dedi:
"Kendi firkateynini  yapan, F16'larının yazılımını kendisi yapan, IMF ile herhangi bir borç alacak ilişkisi olmayan, hatta 5 milyar dolar IMF'ye bağışlayacağını ilan eden, 2023 için büyük gelir hedefleyen bir Türkiye'den bahsediyoruz."
Konuşmasında Türkiye'nin yaşadığı çok enflasyonlu dönemler ile bugünleri karşılaştıran, sık sık da AK Parti hükümeti yandaşı olmayan medyaya yüklenen Yiğit Bulut, Türkiye'nin çok zor yerlerden geldiğini  5 milyar dolar para için, muhtar bile seçilmediği halde Kemal Derviş'i 3 partili koalisyon döneminde 'süper yetkili bakan' yapıldığını, günümüzde 33.5 milyar Euro'ya, havalimanı ihalesi yapıldığını söyledi. 
Konuşması sırasında, kendisini dışarıda protesto edenlerin seslerinin salona yansımasından rahatsız olan ve açık olan pencereyi kapatan Yiğit Bulut, "Keşke onlar da burada olsalardı da karşılıklı tartışsaydık" diye konuştu. 
Pencereyi kapattıktan sonra konuşmasını sürdüren Yiğit Bulut, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğundan bu yana ilk kez bağımsızlık denemesi yaptığını savundu. Bulut, şöyle dedi:
"Lafı çok eğip bükmeye gerek yok, tam ortasından söylemek lazım. Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğundan itibaren ilk defa bağımsızlık denemesi yapıyor. Her anlamda bağımsızız diyemeyiz. Ama ilk defa, 2008'den itibaren bağımsız olma denemesi yapıyoruz."
Bulut, bağımsız olmanın, Kuzey Irak petrolünü kimseye hesap vermeden kendi çıkarların doğrultusunda Türkiye'den geçirebilmek, Hazar'daki petrolü kimseye hesap vermeden boru hattı ile Türkiye'den geçirebilmek ve borçlanmamak demek olduğunu anlattı.
Konuşmasında ABD Başkanı Barack Obama'nın çok önemli bir lider olduğunu vurgulayan Yiğit Bulut, "Neden önemli bir lider? Çünkü; dünyadaki yerleşik güçlere başkaldıran liderlerden bir tanesi" dedi. 
Başbakan Başdanışmalı Yiğit Bulut, "Vatandaş olarak" görüşlerini açıkladığını ifade ederken, yeni dünya düzeninde 3 büyük lider olacağını, bunların; sırasıyla Obama, Putin ve Erdoğan olacağını ileri sürdü.
Doğru bildiğini her zaman söylediğini ifade eden Yiğit Bulut, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ardından 10 yıl boyunca işlerin iyi gittiğini, 1933'te Mustafa Kemal Atatürk'ün Çankaya Köşkü'ne kilitlendiğini ileri sürdü. Bulut, konuşmasında şöyle dedi:
"İsmet İnönü ile Celal Bayar, 1933'te Gazi Mustafa Kemal'i, Çankaya Köşkü'ne kilitledi. 1933-38 arasında Atatürk'ün hiçbir anısı yoktur. Hep Gazi'nin sofrası. Niye? Üzüntüden. 1933'ten sonra Türkiye küresel ve yerel, yerleşik düzenin kontrolüne girmeye başladı."
Yiğit Bulut, Sürecin, montaj sanayi ile oluşturulan burjuva sınıfına medya kurdurulması, burjuva ve medyanın birlikte finansal sitemi ele geçirmesiyle işlediğini öne sürerken,
şöyle konuştu:
"Türkiye'de şeriat tehlikesi yok. Binlerce yıldır o topraklarda şeriat olmadı. Böyle bir tehlike yok, bu yalan. Türkiye'de bölünme tehlikesi yok. Osmanlı'nın en küçük parçası Türkiye. Daha neye bölünecek? Bir bütünün en küçük parçası. daha bölünür mü? Tam tersi, Türkiye'nin etki alanının genleşmesi söz konusu. Bütün bunlar uydurulmuş korkular. Vatandaş bunlarla uğraşırken birileri hazineyi soydu. Diyorlar ki; 'hükümet böyle yapamaz, hükümet şöyle yapamaz. Kimsin sen? ' İşveren derneğiyim'. Tophane'de Kanarya Sevenler Derneği var, hukuken senile aynı. Senin ondan fazlan ne? Cebinde para, belinde silah olması mı ? Eeline kitap alıp arkana adam toplaman mı? Onların manevi duygularını sömürüp peşine mi takman mı?"
Yiğit Bulut, konuşmasında devlet kurumunu ata, hükümeti de binicisine benzetti. Bulut,"Sadece ve sadece vatandaşın attığı oyla tecelli etmiş seçim sonucuna göre ortaya çıkan hükümet devleti vatandaş adına yönetir. Devlet bir attır, hükümet de binicisidir. Vatandaş der ki 4 yıl, 5 yıl bin, beğenmedi indirir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için geçmişte "Artık muhtar bile olamaz" denildiğni ancak, aynı kesimlerin bugün 5 dakikalık randevu için 555 takla attığını öne sürdü.

NA(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)