İNGİLTERE'de bir grup gönüllü doktor tarafından İngiltere'de kurulan Yeryüzü Doktorları'nın (Worldwide Doctors) 2004 yılında Türkiye ayağı olarak faaliyete geçen 'Yeryüzü Doktorları-Türkiye', Kosova'ya yeniden yardım elini uzattı.
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sera Davutoğlu’nun da aktif olduğu girişim temsilcileri, Kosova’ya gelerek İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu’nu ziyaret ederek 103 öğrenciyi taramadan geçirmişlerdi.
Yeryüzü Doktorları’nın gönüllüler ve uzman hekimlerden oluşan ekip tarafından muayene edilen işitme ve konuşma engelli çocuklara testler yapılıp teşhisler konduktan sonra, alınan kalıplarla kulaklıkları gönderildi. Bugün Türkiye’den gelen Yeryüzü Doktorları temsilcileri ile Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan ve bu faaliyetin gerçekleşmesinde destek sunan Kosova Demokratik Türk Partisi – KDTP Milletvekili Fikrim Damka ‘Nona Terezan’ İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu’nu ziyaret ederek kulaklıkları ve cihazları okul yöneticilerine teslim ettiler.
Törende bir konuşma yapan Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman Kosova halkının yanında olacağını söyledi. Kosova Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü Aluş İstok’ta, 80 Bin Euro değerinde olan bu cihazların Türkiye Cumhuriyeti tarafından, ihtiyaç sahibi işitme ve konuşma engelli çocuklara gönderilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Yeryüzü Doktorları Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Dönmez de, böyle bir girişimde bulunmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ve iki ülke arasında varolan dostlyk ilişkilerine bir halka daha eklediğini söyledi. Proje girişimcisi Fikrim Damka da, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugüne kadar her türlü destekle Kosova halkının yanında olduğunu vurguladı. 'Nena Tereza İşitme ve Konuşma Engelliler Okulu' Müdürü Besnik Krasniçi de, okullarında 100 öğrencinin eğitim gördüğünü ve koşulların yetersiz olduğunu söyledi. Krasniçi, Yeryüzü Doktorları'nın öğrencilerine yönelik yapmış oldukları sağlık taramasından dolayı minnettar olduklarını belirtti. Konuşma töreni ardından Büyükelçi Ozan ve diğer yetkililer öğrencilere kulaklık cihazlarını takdim ettiler. Ardından karşılıklı hediyeler verildi.     

ET(SS)