KOSOVA Meclisi'nin aldığı fesih kararının ardından seçimler 8 Haziran'da gerçekleşecek. Genel seçim tarihinin açıklanması ardından Kosovalı siyasi partiler, seçim çalışmaları hazırlıklarına başladı.
Kosova Meclisi'nde 4 dönemdir Kosovalı Türkleri tek Türk parti olan Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP 3 Milletvekili ve 1 Bakan'la temsil ediyordu. Ancak geçtiğimiz yıl kurulan Kosova Türk Adalet Partisi'nin - KTAP, 8 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlere katılacağını açıklaması ardından KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, seçimlere birlikte tek liste halinde katılmak için diğer parti yetkililerine çağrıda bulundu. 8 Haziran tarihinde yapılacak olan 5'inci dönem genel seçimler öncesi KDTP Genel Başkanı Mahir Yağcılar, yedek sandalye olarak tabir edilen mecliste azınlık topluluk milletvekillerine ayrılan kontenjan uygulamasının kabul edilmemesi nedeniyle, bu dönem milletvekili sayısının 2'ye düştüğünü söyledi. KTAP yetkililerine seslenen Yağcılar şunları söyledi:
"Kosova'nın kalkınması ve elbette ki Kosova Türk toplumu için çok önemli bir seçim. Kosova Türk toplumu olarak birlik ve beraberlik içerisinde seçimlerden güçlü çıkmış olursak ve tek bir listeyle gidilirse kurulacak olan hükümette ve diğer devlet kurumlarında daha büyük imkan ve fırsatlarımız olacaktır. Bu seçimlerden itibaren Kosova Türk toplumuna iki tahsis edilmiş olan sandalye bulunmaktadır. Dolayısıyla bu sayıyı artırmak artık imkansız bir durumdur. Ama bu iki sandalye ortak bir siyasi güçle çıkarsa o zaman toplumumuz kazanmış olacaktır. Dolayısıyla biz Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP olarak köklü ve örgütlü ve tecrübeli bir parti olarak bunun liderliğini yürütmeye hazırız. Listelerimiz hem partilere hem tüm şahıslara açıktır. Yeter ki bu seçimlerde başarı elde edip iki milletvekiliyle beraber önümüzdeki dönemde hükümetin kurulmasında etkin rol oynayalım o etkin rolle beraber de konumumuzu düzeltelim." 8 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimlere KDTP yanı sıra KTAP'da katılacağını açıkladı.

TK(SS)