FRANSA'nın başkenti Paris’te 25-28 Ocak 2014 tarihleri arasında 'Who’s Next Paris' fuarına Türkiye Milli Katılım gerçekleştirdi. Milli katılım Organizasyonu daha önceki dönemlerde de olduğu gibi bu yıl da İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birliklerince gerçekleşti.
Paris Who’s Next Fuarı, hazırgiyim ve aksesuar endüstrisinin en önemli uluslararası platformu olarak kabul ediliyor. Sektörün en önemli alıcı ve satıcılarını buluşturan fuarda ayrıca seminerler ve moda etkinlikleride düzenliyor.
İHKİB (İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği) Türkiye'nin ihracat hedefini arttırmak amacı ile tanıtım çalışmaları kapsamında Türk Hazırgiyim sektöründen fuara geniş bir katılım sağladı. Toplam 41 Türk firması katıldı. Milli katılım organizasyonunda 13 Türk firması yer aldı. İHKİB’in işbirliği ile gerçekleştirilen Fashion in Cube ve Urge projeleri ile 18 Türk Tasarımcı Who’s Next Paris Fuarının farklı bölümlerinde ziyaretçiler ile buluştu.Fuar alanında Türk katılımcılara özel bir Katalog ile ITKIB tarafından hazırlanan milli katılım kataloğu dağıtımı yapıldı.
PARİS CAPİTALE DE LA CRÉATİON (PARİS TASARIM BAŞKENTİ) ÖDÜLÜ DÖRT TÜRK TASARIMCIYA
WHO'S NEXT Paris fuarında Paris Tasarım Başkenti Derneği tarafından katılımcı 41 Türk markası arasında 4 tasarımcıya « Paris Capitale de la Création » (Paris Tasarım Başkenti) ödülü verildi. Ödüller ; hazır giyim Özlem Süer,hazır giyim tasarım ödülü Hande Çokrak,takı tasarım Esra Karadeniz,fular,eşarp tasarım Vakko Meltem Koçak’a verildi.
3-6 TEMMUZ 2014 PARİS WHO’S NEXT (GUEST COUNTRY) “ONUR KONUĞU ÜLKE” TÜRKİYE
İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Dört tasarımcımız burada ödül aldı.Ben de ilk defa yabancı bir ülkede yabancı bir ödülü Türk tasarımcılara verdim.2014 temmuz (Guest Country) 'Onur Konuğu Ülke' Türkiye olacak .Buraya çok ciddi bir hazırlıkla geleceğiz. Her yerde Türkiye konuşulacak.Hazırlıklaraımıza başladık.Umuyorum Paris’te bir hafta Türk haftası olmuş olacak.Konfeksiyon ,tasarım sektöründe ciddi bir tanıtımımız olacak. Gelecek açısından bunlar çok önemli.Hem Türkiyenin hemde sektörün imajını artırabilmemiz anlamında çok önemli projeler bunlar.Bu fuarlara katılanlarınyüzde 50 devlet desteği olarak alıyorlar.Buraya mümkün olduğunca kalabalık gelmek lazım. Ne kadar çok Türk firması bu fuarda yer alırsa sektörümüz açısından okadar önemli olacak. Önümüzdeki dönemde hazır giyimde 2023'te öngörmüş olduğumuz atmış milyar dolarıda bu şekilde yakalayacağız.Tüm çalışmalarımızda Türkiye’nin tanıtımı İtalya, Paris, Moskova, Amerika bu noktalarda daha çok firmalarımızı katarak onlarla birlikte Türkiye’nin ihracatını markalarımızın tasarımcılarımızın sayısını artırabilmek."
İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Tanrıverdi, İHKİB Yönetim Kurulu üyesi Fuarlar Komitesi Başkanı Volkan Atik, Paris Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Başmüşavir Mehmet Cem Topbaş katıldı.