ÖNÜMÜZDEKİ 29 Ağustos’ta sinemalarda gösterime girecek 'Bizi Kötüden Koru' (Deliver us From Evil) filminin oyuncuları muhabirinin sorularını yanıtladı. Film oyuncularından 'Rahip Mendoza'yı canlandıran Edgar Ramirez, filmde canlandırdığı sıra dışı bir rahip rolüne hazırlanırken bir süre exorcism konusu üzerinde çalıştığını belirterek, şöyle dedi:
"Rahip Mendoza’nın içerisinde bulunduğu ruh halini anlamak için gerçek exorcistler ile görüştüm. Rahipler ile bu konu üzerinde uzun uzun araştırmalar yaptım. Özellikle onları bu konuya sürükleyen nedeni araştırmak, exorcism için hayatlarını bu yolda adamalarını bilmem önemli idi. Rahip Mendoza umutsuzluğu anlayabilen bir rahip, bunu size bakınca hemen sezebiliyor, kendisinin kırılgan bir ruh hali var. Yaşamış olduğu olumsuz şeyleri kendi içerisinde yenmeye çalışıyor, bu da bu karaktere ayrı bir çeşitlilik katıyor ve karakterin diyaloğunu rolün içerisinde daha da ilginç bir hale sokuyor. Genellikle bu tip filmlerde rahip karakterlerini, bütün her şeyi bilen, gizemli ruhani gücü olan kişiler şeklinde görürsünüz, ama rahip Mendoza size içimizden birisi gibi yaklaşıyor, hepimiz gibi hayatta onunda sorunları var oda kendi sorunları ile uğraşıyor, işte bütün bunların hepsi bu rolü çok daha çekici yaptı."
"Polis Şefi Ralph Sarchie" karakterini canlandıran Eric Bana, "Filmin konusu sizce insanların dini inançlarına göre tartışma konusu yaratabilir mi? The Da Vinci Code, İsa’nın çilesi filmlerine benzer dinsel acıdan hassas bir yapısı var" sorusuna şu yanıtı verdi:
"Evet, Şeytan ve exorcism ile ilgili bir konu işlediğinizde dinler ile ilgili oluyorsunuz ister istemez. Benim içinde bu filme başladığımız zamandan bugüne kadar geçen sürede konu ile ilgili olan düşüncelerimde farklılıklar oldu. Rolümün gerçek hayattaki kahramanı, Polis Şefi Ralp Sarchie ile exorcism hakkında beraber çalıştım, çok derin bir konu gerçekten, ama bunu bir film gözü ile seyredersek sadece korku filmi için olduğunu göreceksiniz, herhangi bir tartışma konusu olacağını zannetmiyorum."
Eric Bana, "Bu sizin ilk oynadığınız korku filmi, bu projeyi kabul etmenizde daha çok filmin senaryosu mu yoksa filmin uyarlandığı kitap mı etkili oldu?" sorusuna ise şunları söyledi:
"Kesinlikle senaryosu etkili oldu diyebilirim. Ralph Sarchie’nin kitabı da çok etkileyici ama günün sonunda korku filmi yapıyorsunuz, kitapta yazan bir çok yeri filme aktardık, senaryoyu ilk okuduğumda gerçekten çok etkilenmiştim."
Bana'ya yöneltilen diğer sorular ve yanıtları şöyle:
* Filmde, sahnelerin birisinde çekimlerde kullanılmış gerçek Arslanlar var, o sahnelerin çekimlerinden biraz bahseder misiniz, korktuğunuz anlar oldu mu?
-Eric Bana: Arslanların olduğu sahnelerde yakın plan çekimlerinde maket aslanlar kullandık, iyi bir çekim hilesi yapmış olduk, diğer çekimlerde kullandıklarımız gerçek aslanlardı, ben doğruyu söylemek gerekirse onlara hiç fazla yaklaşmadım.
* Ülkemizde sizi daha önceki yıllarda oynamış olduğunuz ´TROY´ filminden dolayı yakından tanıyor ve seviyor sinemaseverler. Türkiye’deki hayranlarınız için mesajınız var mı?
-Eric Bana: Troy filminin benim kariyerimde çok özel bir yeri var, film çekimleri sırasında çok güzel anılarım oldu, o tarihi yaşatabilmek o çağlarda olmayı hayal etmek çok güzeldi. Ama şimdi beni seven hayranlarımın karşısına çok farklı bir film ve karakter ile çıkıyorum, çok iyi bir korku filmi yaptık, yönetmen müthiş iş çıkardı, umarım Türkiye’deki hayranlarımızda filmden memnun kalırlar, hepsine buradan selamlarımı yolluyorum.
Screen Gems ve Jerry Bruckheimer Films yapımı “Deliver Us From Evil/Bizi Kötüden Koru” yönetmen Scott Derrickson (kendisi kısa süre önce hit film “Sinister’a imza attı) ile sinema tarihinin en büyük yapımlarından bazılarını hayata geçirmiş olan yapımcı Jerry Bruckheimer’ın dinamik yeteneklerini bir araya getiren bir doğaüstü gerilim. Ralph Sarchie ve Lisa Collier Cool’un kitabına dayanan filmin senaryosu Scott Derrickson ve Paul Harris Boardman’a ait. Filmin yönetici yapımcılığını Mike Stenson, Chad Oman, Paul Harris Boardman, Glenn S. Gainor ve Ben Waisbren gerçekleştirdi. “Deliver Us From Evil/Bizi Kötüden Koru”nun görüntü yönetimi Scott Kevan, yapım tasarımı Bob Shaw, kostüm tasarımı Christopher Peterson, kurgusu Jason Hellmann’ın, müziği ise Christopher Young’ın imzasını taşıyor.

FOTOĞRAFLI