KOSOVA'da Vetvendosye Hareketi, Kosova Anayasa Mahkemesi’nin Kosova Meclisin'in kuruluş toplantısındaki kararların geçersiz olduğuna dair aldığı kararı ve Haşim Taçi’nin başında bulunduğu PDK partisini haklı bulmasını protesto etti.
'Vetvendosye Hareketi' üyeleri Anayasa Mahkemesi binasına yürüdükten sonra, kısa bir arbede ardından mahkemenin avlusuna zorla girdi. Anayasa Mahkemesinin girişindeki az sayıda polis eylemcileri durdurmayı başaramadı. Anayasa Mahkemesi'nin avlusuna giren Vetvendosye üyeleri mahkeme binasının duvarlarına siyah boya ile 'PDK bürosu', 'PDK-Yakaladın' yazdı. Ardından, Vetvendosye Hareketi üyeleri, "Bu Yerde Demokrasi Gömüldü" yazısının yer aldığı bir çelengi Anayasa Mahkemesi kapısı önüne bıraktı.
Bu sırada bir konuşma yapan Vetvendosye Genel Kurulu üyesi Zgim Hüseni, Anayasa Mahkemesi'nin son kararıyla demokrasiyi gömdüğünü ve bunun Vetvendosye için kabul edilemez olduğunu ifade etti. Hüseni, "Bugün yaptığımız eylem bir sembolik eylemdi" diyerek, ilerdeki günlerde büyük protestolar düzenleyeceklerini bildirdi. Hüseni, protestolar ile başarı edemediğimiz takdirde, Anayasa Mahkemesinin bu kararına karşı gelinmesinde başka yöntemlere başvuracaklarını söyledi.
Bu eylemin ardından harekete geçen polis 4 Vetvendosye üyesini tutukladı. Vetvendosye Hareketinin zorla, Anaysa Mahkemesi'nin avlusuna girmesini PDK başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve Kosova’daki AB ofisi kınadı.

FOTOĞRAFLI