ALMANYA'nın Hannover kentinde devam eden dünyanın en büyük bilgisayar ve bilişim fuarı Cebit'e katılan Vestel, yeni ürünlerini tanıtırken ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken ürünlerden birisi interaktif akıllı yazı tahtaları oldu.
Vestel'in standındaki yetkili ismi Barış Altınkaya, interaktif akıllı yazı tahta uygulamasında Avrupa'nın bir çok ülkesinden ileride olduklarını söyledi. Toplam 140 ülkeye ihracat yaptıklarını, yeni ürünlerin ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Altınkaya şunları söyledi:
“Vestel elektronik olarak yeni ürünlerimizi sergilemek için buradayız. Bu sene interaktif beyaz tahtamızı, tablet ve telefonlarımızı sergiliyoruz. Fuarın en çok ilgi çeken ürünü Fatih Projesi ile Türkiye'de okullarda kullanılan interaktif tahtamız. Bu tahta sayesinde öğretmen ve öğrencilerinin tabletleriyle interaktif uygulama aracılığıyla haberleşebiliyorlar. Artık kağıt, deftersiz, kitapsız eğitim ortamına geçilmiş durumda. İnteraktif tahta Avrupa'da da mevcut ama bizim ülkemizdeki kadar genel kullanım yok. Özellikle bu uygulamayı bizden görüp kendi ülkelerinde uygulamak isteyen pek çok ülke var."

MU(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)