TÜRKİYE, Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde ilk kez kalıcı mekana sahip olurken, buradaki Türkiye Pavyonu'nun açılması sebebiyle Venedik'teki tarihi bir binanın avlusunda resepsiyon verildi. Konuklar, gece boyunca Burhan Öçal'ın müzikleriyle eğlendi.
Adını İtalyan yatırımcı, politikacı ve 20'nci yüzyılın en önemli sanat koleksiyoncularından biri olarak gösterilen Vittorio Cini'nin oğlundan alan Fondazione (Fon) Giorgio Cini'ye ait tarihi bina, Türk gecesine ev sahipliği yaptı. Venedik'in ünlü meydanı olan San Marco Meydanı'nın karşısında bulunan San Giorgio Maggiore Adası'ndaki, yaklaşık bin yıl önce bir manastır olarak inşa edilen yapının avlusunda, Venedik Bienali 14. Uluslararası Mimarlık Sergisi'nde dün açılışı yapılan Türkiye Pavyonu'ndaki Places of Memory (Hafıza Mekanları) başlıklı projenin onuruna bir davet düzenlendi.
Resepsiyon, Türkiye'nin Venedik Bienali'nde 20 yıl boyunca kalıcı mekana sahip olması için finansman sağlayan 21 destekçiden biri olan Bodrum'daki Maça Kızı Otel'in sahibi Sahir Erozan ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
San Marco Meydanı'ndaki iskeleden kalkan deniz taksilerle adaya ulaşan konuklar arasında, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil ve eşi İnci Akil, Roma Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Birinci Müsteşar Erkan Aytun, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve Hafıza Mekanları sergisinin küratörü Murat Tabanlıoğlu ile İtalyan ve Türk iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim yer aldı.
Gecede, dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ile mezzosoprano Sonja Leutwyler'ın sergilediği performans beğeniyle dinlendi.
Dünya çapında Türk kahvesinin itibarını güçlendirmeyi amaçlayan Selamlique markasının kurucuları Caroline Koç ve Banu Yentür de etkinlikte Türk kahvesinin sunumunu yaptı.

EÇ(SS) (FOTOĞRAFLI)