ALMANYA'nın Baden Württemberg Eyaletin’de 2008 yılında müfredata alınan İslam din dersi eyalette 12 okulda başlandı. 7 yıl içerisinde yoğun ilgi gören İslam din dersleri eyalette önümüzdeki 2014-15 öğretim yılında 24 okulda verilecek.
Offenburg kentindeki Georg Monsch Okulu'nda İslam din derslerine giden öğrenci sayısı ise, 20’den 106’ya yükseldi. Offenburg’da yapılan İslam din dersi tanıtım programına katılan 80’e yakın veli öğrencilerin derslerde öğrendiği konuları büyük bir merak ve ilgiyle dinledi. Okulda görev yapan İslam din dersi öğretmenlerinden Gülay Çolak, her yıl İslam din dersini tanıtmaya çalıştıklarını anlatırken şöyle dedi:
"Bu yıl konumuz İslamın 5 şartı ve Ramazan Bayramı. Okulda 2 ve 4'üncü sınıf öğrencilerinin programında ezan, abdest, namaz, zekat, oruç, hac ibadetleri velilere tanıtıldı. İslam din derslerine Baden Württemberg gibi diğer eyaletlerde ilginin artması sevindirici. Almanca verilen din dersinde İslam dinine olan ön yargıları ortadan kaldırıyoruz. Öğrenciler İslam dinini daha iyi ve kolay anlatıyor. Bu hepimiz için önemli. Müslüman veliler İslam din derslerinin verilmesi için okul yönetimlerine, müdürlerine talepte bulunsun. Talep edilmezse hiçbir okul kendiliğinden İslam din dersini müfredata almaz."
Çok sayıda Alman velinin ilgi duyduğu tanıtım programını DİTİB Offenburg Merkez Camii din görevlisi Ethem Kümbüllü ezan okuyarak açtı.

LG(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)