NORVEÇ'te Anders Behring Breivik tarafından Utoya adasında gerçekleştirilen katliamın daha 3'üncü yıl anma törenleri gerçekleşmeden, mağdurlar tarafından oluşturulan destek grubunda ayrılıkların başladığı bildirildi.
Katliamda 17 yaşındaki kızlarını yitiren Sissel ve Stein Ivar Stenberg adındaki çift haber ajansı NTB'ye yaptıkları açıklamada "Olaydan sağ kurtulanlar ve yakınını yitirenler arasında destek grupları oluşturuldu. Ancak daha acımızı bile tam yaşayamadan ayrı görüşler nedeniyle tartışmalar başladı. Örneğin Utoya adasının yeniden gençlik kampı için kullanılması, dikilecek anıtlar konusunda aramızda büyük tartışmalar var. Şimdiden 20 kişi destek grubundan ayrıldı" dedi.
69 kişinin katledildiği olaydan sonra oluşturulan destek grubunda bir çok mağdur insanın kendisini dışlanmış hissettiğine dikkat çeken Stenberg çifti, "Başlangıçta hepimiz arasında çok sıkı bağlar oluştu. Bağın devam edeceğini sanıyorduk ama daha üçüncü anma törenimizi yapmadan ayrılıklar başladı. Biz de kendimizi dışlanmış hissediyoruz" dedi. Utoya adasındaki katliamdan kurtulanlar ve ölenlerin yakınlarının halen daha psikolojik yardım almaya devam ettikleri bildirildi. Katliamda Gizem Doğan adındaki Türk kızı da hayatını kaybetmişti.