Mehmet UZUN/OLDENBURG, ()- ALMANYA'nın en ünlü foto muhabirlerinden ve fotoğraf sanatçılarından Jim Rakete, Oldenburg kentinde Gelecek ve Yüzleşme (Face & Future) adında fotoğraf sergisi açıldı. Türkiye yılı çerçevesinde düzenlenen sergiyi Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner yaptı. Schlossplatz'daki Mutfak Kültürevinde açılan sergide 20 fotoğraf sergilendi. Sergiye Almanlar büyük ilgi gösterdi.
GEZİ OLAYLARI ÖNCESİ ÇEKİLDİ
Foto muhabiri ve fotoğraf sanatçısı olan Jim Rakete açılışta verdiği söyleşide resimleri Taksim'deki Gezi Olaylarından birkaç gün önce çektiğini söyledi. Türkiye'nin çok dinamik bir ülke olduğunu anlatan Rakete, "Burada Türkiye gençliğini anlatan 20 fotoğraf var. Bu resimler gezi olayları öncesi çekildi. Ben Türkiye'den ayrıldığım gün gezi olayları başladı. Bu nedenle bu resimlerin anlamı da büyük" dedi.
TÜRKİYE'YE HAKSIZLIK YAPILIYOR
Türkiye'nin bir Amerika modeli olduğunu, modern ve çağdaş bir seviyede bulunduğunu anlatan Jim Rakete, "Türkiye'yi görmeyen varsa gidip görsün. Çok dinamik ve modern bir ülke. Türkiye'nin çok dinamik ve yaratıcı gençliği var. Resimlerde de bunu görüyorsunuz. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) alınmamasını anlamıyorum. Bu konuda haksızlık yapıldığı kanısındayım. Türkiye'ye sadece yönetim olarak bakılmamalı. Oraya bir bütün olarak bakılmalı" diye konuştu. Rakete'nin yaptığı söyleşi de ise soruları Bremen'de yaşayan gazeteci Orhan Çalışır sordu.
AÇILIŞ TÜRKÇE OLDU
Oldenburg Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Gerd Schwandner serginin açılışını "Hoş geldiniz" diyerek Türkçe olarak yaptı. Schwandner kapanışı da "İyi akşamlar" diyerek yaptı. 2014'ü Türkiye yılı ilan ettiklerini, bu kapsamda Mayıs ayından beri Türkiye'yi tanıtıcı kültürel faaliyetler yaptıklarını anlatan belediye başkanı, yaptığı konuşmada Türkiye'nin güzelliklerinden ve kültürel farklılıklarından bahsetti. İstanbul'un çok büyük ve tarihi bir kent olduğunu belirten Prof. Dr. Gerd Schwandner, herkesin bu şehri görmesi gerektiğini söyledi. Schwandner Ramazan ayı ile ilgili de sergiye katılanlara bilgi verdi.

FOTOĞRAFLI