DANİMARKA Halk Partisi’nin Avrupa Parlamentosu Üyesi Morten Messerschmidt, Ahmet Davutoğlu’nun Ak Parti Genel başkanlığına ve Başbakanlığa getirilmesi konusunda "Umarım Medvedev gibi kukla olmaz" dedi.
Danimarka’da aşırı sağ Danimarka Halk Partisi’nin Avrupa Parlamentosu üyesi ve Türkiye’yi en iyi tanıyan politikacılardan Morten Messerschmidt, Ahmet Davutoğlu'nu Medvedev’e benzeterek "Umarım Rusya’da Putin’in kuklası Medvedev gibi Davutoğlu Erdoğan’ın kuklası olmaz" dedi. Ak Partili yöneticilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağlarından kurtulması gerektiğini belirten Morten Messechmidt, şöyle devam etti:
"Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını ilk turda kazanmasına bir şey diyemeyiz. Demokrasi işlemiş oldu. Ancak, ben Türkiye’nin nereye gittiği konusunda endişelere sahibim. Onun başbakanlık yaptığı dönemde Türkiye giderek bir polis devleti oldu. Özgürlükler ve demokrasi kısıtlandı. Bu benim arzu ettiğim ve rüyasını gördüğüm Türkiye değil. Şimdi Erdoğan’ın yeni görevinde ne yapacaklarını ve AKP’nin yeni genel başkanının ülkeyi nasıl yöneteceğini görmek gerekir. Bakalım partinin yeni başkanı, Erdoğan’ın bugüne kadar yaptığı gibi demokratik olmayan aşırı dinci bir yönde mi ilerleyecek, yoksa demokratik bir yönde mi Umarım demokratik yönde ilerler. Davutoğlu’nu yakından tanımıyorum ama medyadan, gazetelerden tanıyorum. Umarım Erdoğan’dan bağımsız, özgür bir rol oynar. Rusya’da Medvedev’in Putin’in kuklası olduğu gibi Erdoğan’ın kuklası olursa Türkiye’ye yazık olur. Davutoğlu ve diğer parti yöneticilerinin kendilerini Erdoğan’ın ağından kurtarmaları gerekir."
"IŞİD’İN DURDURULMASI GEREKİR"
Irak’ta IŞİD’in katliamlarına da değinen Morten Messerschmidt, IŞİD'in, vahşice emelleri ve programı olan ve vahşi metotlara başvuran bir örgüt olduğunu ifade ederken, şöyle devam etti:
"IŞİD’e karşı elimizdeki tüm imkanlarla mücadele etmek, akan kanı durdurmak gerekir. Erdoğan ve AKP’nin IŞİD ile bağlantıları hakkında tam bilgi sahibi değilim ama varsa çok vahim bir durum var demektir."
Morten Messerscmidt, Gezi Olayları sırasında Taksim’de Danimarka’nın resmi televizyon kanalı DR’ye çekim yapılırken gaza maruz kalmış ve gözlerinden rahatsız olmuştu.

FOTOĞRAFLI