DÜNYANIN önemli balık fuarlarından biri sayılan, Belçika'daki Uluslararası Deniz Ürünleri Fuarı'na (European Seafood Exposition-ESE)  Türk firmaları da katıldı. Fuara resmi olarak katılan Türk firmaları İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar birliği genel sekreterliği organizasyonu önderliğinde fuara katıldı.
İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar birliği Başkanı ve Grup Sagun yönetim kurulu başkanı Ahmet Tuncay Sagun, bu yıl fuara 10’uncu kez katıldıklarını söyledi. Sagun, şöyle dedi:
"Fuarımız gayet başarılı. 14 firma tarafından fuara katılmış durumdayız, gördüğünüz gibi metre kare ve dizayn olarak başarılıyız da. Ziyaretçi sayımız yoğun. İhracatçı olarak Avrupa’da çok ciddi bir verim elde ettik. Şuan Avrupa’da yenen 3 balıktan 1'i Türk balığı. Bu ülkemiz için çok ciddi bir girdi. geçen yıl ihracat rakamlarımıza baktığımızda yüzde 19 artış var. Bu yıl da dünyanın ciddi firmalarının birisiyle güzel bir anlaşma imzaladık. Başarıların aynı şekilde devam edeceğine eminim" dedi.
Deniz Ürünleri Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu başkanı ve Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen, "Bu sektör açısından son derece olumlu bir fuar. Tüm firmalar ürünlerimizi daha iyi tanıtmış oluyoruz, müşterilerimizle daha iyi bir dialog içine girmiş oluyoruz" diye konuştu.
Uluslararası marka olma yolundaki Türk Su Ürünleri firmaları Dünyanın en önemli fuarın gözdesi oldu. Türk firmalarına öncülük eden İstanbul İhracatçılar Birliğinin katılımıyla gerçekleşen  Uluslar arası düzeyde düzenlenen uluslararası deniz ürünleri fuarında Türk stantlarına ilgi büyüktü. Türk stantlarını gezmeye gelenler Türk balıklarından lezzet ve içecekler ikram edildi.

ED(AÖ/İD)