Ender DURUEL/BELÇİKA, () - AVRUPA genelinde faaliyet gösteren Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD Belçika temsilcileri Brüksel'de siyasetçilerle bir araya geldi.

UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat tarafından düzenlenen 'Avrupa'daki Türk Siyasetçiler' konulu toplantıya Belçika İçişleri Bakanı Joel Milquet, Brüksel Ekonomi Bakanı Celine Remault, Belçikalı Senatör Francis Delperee, Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Milletvekili adayı Orhan Liman konuşmacı olarak katıldı. Toplantıda konuşan Belçika İçişleri Bakanı Joel Milquet Biz parti olarak herkese açığız, gördüğünüz gibi Türk kökenli milletvekilimiz var, Türk kökenli siyasetçiler aramızda, önümüzdeki seçimlerde de birçok Türk kökenli milletvekili adaylarımız var. Yaşadığınız sorunlara çözümler bulmak bizim işimiz. Türk vatandaşları 50 yıldır burada birçok başarılara imza attılar. Biz ayrımcılığa karşıyız ve ayrımcılıkla mücadele konusunda, işsizlikle, eğitimde birçok farklı projelerimiz var ve bunları gerçekleştirmek için sizin desteklerinize ihtiyacımız var" dedi.

UETD Belçika Başkanı Basir Hamarat da, "Bizim birinci önceliğimiz Belçika'da yaşayan toplumdur. Unutmamalıyız ki bizim köklerimiz Türkiye'dedir, Türk hükümetlerinin Avrupa'da yaşayan Türk toplumunun çözülmesi gereken problemlere duyarsız kalmayacağıdır. İşte bu sebeblede Türkiye hükümetleri ile de diyalog gerçekleştirerek çözüm üretiyoruz" dedi.

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

Brüksel'de siyasetçileri ağırlayan UETD toplantısından sonra 'ya konuşan milletvekili adayı Orhan Liman ise "Benim bir iş adamı geçmişim var, siyasetle, ticareti karıştırmamak lazım. Bana şimdiye kadar önem veren toplum, şimdiden sonra da önem vereceğini düşünüyorum. Benim sıkıntım inanın ki gençlik, gençler ve eğitim, bu gençlerle bu saatten sonra yapabileceğimiz yardımlar, yalnız ve yalnız eğitimle ilgili olduğunu düşünüyorum, çok önemli olduğunu düşünüyorum. İşsizlikle ilgilide bu konuda ciddi çalışmalarımızın olduğunu, nerede eksiklerimiz var bunlara çözüm aramaya çalışacağım. Soma'daki 300'den fazla maden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum, Ailelerine de başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Brüksel'de UETD Tarafından düzenlenen toplantıda en çok sorulan sorular arasında işsizlik ve ayrımcılıkla ilgili konular yer aldı.

ED(SSA)