NORVEÇ’in başkenti Oslo’ya 117 km uzaklıktaki Sandevik havaalanından Hollanda’nın Amsterdam havaalanına giden, Hollanda Havayolları KLM’ye ait uçağın teker boşluğunda bulunan cesedin 17 yaşındaki Norveçli bir gence ait olduğu ortaya çıktı.
Sandvik emniyet müdürlüğünden Merete Torp Nielsen, söz konusu gencin Çarşamba günü ortadan kaybolduğuna dair ailesinin kendilerine başvuruda bulunduğunu belirterek, "Hollanda polisi ölen gencin üzerinde resimli kimlik kartı bulmuş. Verilen bilgiler ve yapılan incelemeler, kayıp genci gösteriyor" dedi. Perşembe sabahı saat 08.15’te inen Amsterdam uçağının teker boşluğunda bulunan gencin alisinin polise başvurmasının ardından, yaşadığı Sandevik bölgesinde, polis, sivil savunma ve askerler tarafından başlatılan aramaların da durdurulduğu bildirildi.
Merete Torp Nielsen, Sandevik havaalanının güvenliği açısından söz konusu gencin havaalanına nasıl girdiğinin araştırıldığını söylerken, havaalanı müdürü Gisle Skansen de rutin güvenlik önlemlerinin her zamanki gibi devam ettiğini bildirdi. Norveç Havacılık Kuruluşu, teker boşluğunun 1,5 metre küp büyüklüğünde olduğunu belirterek, gencin ölüm nedeni ve havaalanındaki güvenlik zaafının araştırıldığını açıkladı.

ÜT(SS)