İSTANBUL () - TÜRKİYE'DEKİ Twitter yasağının dünyadaki yankıları büyüyor. Dünyanın önde gelen gazetelerinde, yasak ile Türkiye'nin "otoriter rejimler" arasına girdiği vurgulanıyor.

Amerikan The Wall Street Gazetesi, Türkiye'deki Twitter yasağını "Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kapatma tehdidinden yalnızca saatler sonra Türkiye Twitter'a erişimi engelledi" diye duyurdu.

Türkiye'nin dünyadaki en çok Twitter kullanılan ilk 10 ülke arasında olduğu anımsatılan haberde, hükümete karşı muhalefetin hızla büyümekte olduğuna dikkat çekildi.

Haberde, "Twitter yasağı, Türkiye'yi Suriye, Kuzey kore ve İran'dan oluşan küçük otoriter rejimler grubu içine soktu" denildi. 

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times da, Meclis'ten yeni geçirilen internet yasasının, Türkiye'deki Twitter yasağına yasal dayanak olabileceği kaygıları anımsatıldı.

Başbakan Erdoğan'ın, "Twitter, mwitter hepsinin kökünü kazıyacağız" sözlerine dikkat çekilen Financial Times haberinde, Türkiye'de 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesinde yükselen muhalefete dikkat çekildi. Financial Times, Erdoğan'ın daha önce de YouTube ve Facebook'a erişimi engeleyebileceklerini söylediği de vurgulandı.

Gazetede, Erdoğan'ın bazı televizyon kanallarının, meclisteki yolsuzluk tartışmasının yayınını kestiği de anımsatıldı.

(OSS)