MAKEDONYA'daki yazılı ve görsel medya Türkiye'yi sarsan 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonuna geniş yer verirken, konu meclis gündemine de taşındı. Ana muhalefet partisi Sosyal Demokratlar Birliği milletvekili Radmila Şekerinska, Başbakan Nikola Gruevski'ye gazetelerde yazılan haberleri göstererek, "Bu paralar kaç kutuyla Makedonya'ya girdiğini bilmiyorum fakat İçişleri Bakanlığı ülkemize giren ayakkabı kutularını kontrol ediyor mu?" diye sordu.
Ülkede, soruşturma kapsamında tutuklanan Süleyman Arslan'ın evinde bulunan 2 milyon Euro'nun Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi için toplanması konusu gündemi değiştirdi. Şimdiye kadar zor da olsa 950 bin Euro'nun Makedonya'ya gönderildiği haberleri ise meclis toplantısında tartışıldı. Ana muhalefet partisi Sosyal Demokratlar Birliği milletvekili Radmila Şekerinska, Başbakan Nikola Gruevski'ye gazetelerde yazılan haberleri göstererek, "Bu paralar kaç kutuyla Makedonya'ya girdiğini bilmiyorum fakat İçişleri Bakanlığı ülkemize giren ayakkabı kutularını kontrol ediyor mu?" diye sordu. Konuşmasına devam eden muhalefet milletvekili Radmila Şekerinska, "Ayakkabı kutusunda 4 milyon 500 bin Euro'nun sığabildiğinden haberdar olduk. Olay Makedonya'da değil dost ülke Türkiye'de gerçekleşti. Türkiye'deki rüşvet ve yolsuzluk olayının Makedonya'yla da ilgisi olduğu ortada. Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan paraların bir kısmının Makedonya'yla alakası olduğu anlaşıldı. 950 bin Euro'nun da zar zor da olsa Makedonya'ya gönderildiği açıklandı" dedi.
Radmila Şekerinska'nın sorusuna Maliye Bakanı Zoran Stavreski cevap verdi. Sorunun spekülasyona dayalı olduğunu ve olayın başka bir ülkede yargı konusu olduğunu ifade etti. Makedonya'da her işlemin kanunlara uygun yapıldığını açıkladı. Stavreski, "Bir milyon Euro'nun yasa dışı yollarla getirildiğine dair bir bilgiye sahipseniz o zaman göreviniz, durumu yargıya götürmektir. İspat edebilecek bir belgeniz olmadığı için söylediğiniz spekülasyondan ibarettir" dedi.