TÜRKİYE'de kadınlara karşı işlenen cinayetler İspanyol basınına da haber oldu. Bu yılın daha ilk yarısında Türkiye'de toplam 129 kadının cinayete kurban gittiğini yazan ABC gazetesi bunun Avrupa kıtasında yer alan bir ülke için rekor olduğunu belirtti.
Türkiye'de kadın cinayetlerinin 2013 yılına göre yüzde 50'lik artış gösterdiğine dikkat çeken gazete her geçen yıl katlanarak çoğalan bu cinayetlerin yetkilileri kara kara düşündürdüğünü yazdı. ABC Gazetesi, Türkiye'deki kadına karşı uygulanan şiddet ve öldürme olaylarının çoğunda cinsel isteğin yattığını vurguladı. Hükümetin bu öldürme olaylarına karşı yasalar çıkartmasına rağmen pratikte bunu uygulamadığını savunan gazete, buna en son örneğin geçtiğimiz günlerde öldürülen 21 yaşındaki Şefike Söylemez cinayeti olduğunu hatırlattı.
ABC gazetesi kadın cinayetlerinin toplumun yarısını tehdit eder konuma geldiğini de vurgulayarak her ay yaklaşık 22 kadının öldürüldüğü bir ülkenin bunu kaldırmasının güç olacağını ifade etti. Gazete son olarak Türkiye'de yaşayan kadınların yüzde 40'ının hayatlarında en az bir kez cinsel tacize uğradığını ve bu rakamın korkunç olduğunu ileri sürdü.