İSPANYOL basını, Türkiye’deki yolsuzluk olaylarına geniş yer verirken halkın kabine değişikliğinden pek memnun olmadığını ve daha çok başbakanın gitmesini istediğini savundu.
İspanya'nın önde gelen gazete ve televizyonları Türklerin özellikle büyük kentlerde sokaklara çıkarak hükümet aleyhine gösteriler yaptığını ve hedefteki kişinin başbakan olduğunu bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir uluslar arası komplodan söz ettiğini yazan gazeteler bu ülkelerin hangileri olduğu konusunda bir açıklık getiremediğini ifade etti. Yapılan yorumlar şöyle:
* El Pais: Rüşvet, Erdoğanı kabinenin yarısını değiştirmeye zorladı. Karar üç bakanın istifası sonrası alındı.
* El Mundo: Erdoğan, köşeye iyice sıkıştı. Türk başbakan uluslar arası bir komplodan bahsediyor.
* La Razon: Erdoğan, Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk skandalı ile karşı karşıya. Türkiye’nin büyük şehirlerinde 'Hükümet istifa' gösterileri düzenleniyor.
* ABC: Erdoğan 10 bakanı değiştirerek siyasi hayatındaki en büyük krizini frenlemeye çalışıyor. Yeni kabinede Bekir Bozdağ dışında Ak Parti’nin ağır toplarından kimsenin olmaması dikkat çekti.
* La Vanguardia: Erdoğan Türkiye’ye yapılmış uluslar arası bir oyundan bahsederek kabinedeki bakanların çoğunu değiştirdi.Yolsuzluk skandalları Erdoğan kabinesinde deprem etkisi yaptı.
* El Cuarto: Bakan çocukları Türkiye’deki en büyük rüşvet skandalının gün ışığına çıkmasına yol açtı. İstifalar ve gösteriler peşpeşe gelmeye başladı.
* RTVE: Erdoğan kabinedeki birçok bakanı değiştirmesine rağmen tepkiler bitmiyor. Halk başbakanın da gitmesini istiyor.
* TeleCinco: Binlerce Türk sokaklarda Erdoğan’ın istifası için gösteriler yapmaya başladı. Rüşvet hükümeti sallamaya devam ediyor. MÇ(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)