PARİS'te UNESCO Uluslararası Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nın merkez binasında bugün gerçekleştirilen seçimlerde Türkiye UNESCO Dünya Mirası Komitesi'ne seçildi.

1972 UNESCO Dünya Mirası Sözleşmesi'nin, 19-21 Kasım 2013 tarihlerinde düzenlenen 19'ncu Taraf Devletler Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde Türkiye, 12 sandalye için aday olan 21 ülke arasından 121 oyla seçilerek Dünya Mirası Komitesi'ne üye olmaya hak kazandı.

Sözkonusu seçimde adaylar arasında en yüksek oyu alan Türkiye'yi dört yıl süresince görev yapacağı Komite'de temsil edecek uzmanlar, Prof. Zeki Kaya, Doç. Dr. Yonca Erkan ve Uzman Şule Kılıç oldu.

Kültürel ve doğal varlıkların evrensel değeri ve bunların korunarak gelecek nesillere aktarımının bir insani sorumluluk olduğunu takdir eden Türkiye'nin, bu değerleri koruma faaliyetlerinde önemli bir araç teşkil eden Sözleşme'ye ilişkin Komite'de 1983'ten sonra ikinci defa görev alacak olması önem taşıyor.

Komite'ye Türkiye ile birlikte seçilen diğer ülkeler, Filipinler, Finlandiya, Hırvatistan, Jamaika, Kazakistan, Kore Cumhuriyeti, Lübnan, Peru, Polonya, Portekiz ve Vietnam oldu. GÖ (GD/SSA)