DÜNYANIN değişik bölgeleri ve ülkelerinden, konaklama, yolculuk ve turizm organizasyonlarını tek çatı altında toplayan, New York Times Gezi Fuarı, kapılarını turizm severlere açtı.
New York’ta bu yıl 11'incisi düzenlenen New York Times Gezi Fuarı’nda, sponsorlar arasında yerini alan Türkiye'yi, aralarında Kuşadası ve Karşıyaka Belediyeleri ile Türk Havayolları’nın bulunduğu 15 ayrı kurum temsil etti. The New York Times gazetesi tarafından düzenlenen Gezi Fuarı’na, bu yıl Türkiye sponsor ülke olarak katıldı.
New York Kültür ve Turizm Ataşesi Emin Kaya, fuara yıllardır katıldıklarını, son 3 yılda ise destekleyici olarak katkıda bulunduklarını söyledi. Fuara tur acenteleri, oteller ve THY’nin da aralarında bulunduğu 15 şirketin katıldığını belirten Kaya, şöyle dedi:
"Pazar bizim için çok yeni ama potansiyeli çok büyük. Hem önemli fuarlara katılarak hem de yeni tanıtım kampanyasıyla pazarı büyütmeyi ve Türkiye imajını daha iyi ve doğru oturtmayı düşünüyoruz."
Kaya, ABD’den Türkiye’ye giden turistlerden hiç şikayet almadıklarını söyledi. Fuarda Türkiye standını ziyaret eden konuklara İzmir gevreği ve lokum ikram edildi.
Dünyanın 150 farklı ülkesinden 500 farklı katılımcının yer aldığı fuarda yerini alan World of Travel şirketi başkanı Mine Anlar, bir yandan Türkiye’yi tanıttıklarını, öte yandan da ABD’nin değişik yerlerinden Türkiye’ye turistler gönderdiklerini söyledi. Anlar, bu tarz fuarların tanıtım ve turizm açısından önemli olduğunu belirtti.

NA(AÖ/İD) (FOTOĞRAF)