KASIM ayından bu yana İtalya’da tutuklu bulunan DHKP-C Belçika sözcüsü Bahar Kimyongür, Türkiye’nin iade istemine karşın serbest bırakıldı.
Türkiye’nin isteği üzerine, 2006 yılında Interpol tarafından kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Bahar Kimyongür, iki ayrı panele katılmak üzere geldiği Milano yakınındaki Bergamo kentindeki Orio Havaalanı’nda 21 Kasım 2013 tarihinde tutuklandı. 2 Aralık’a kadar Bergamo Cezaevi’nde tutuklu kalan Belçikalı Kimyongür, ev hapsine alınmak koşuluyla serbest bırakılmıştı. Kimyongür'ün avukatı Federico Romoli müvekkilinin, 2 çocuğu ve eşinin yanına, Belçika'ya döneceğini açıkladı.
Suriye’ye Müdahale Karşıtı Komite’nin (Comite contre l’ingerence en Syrie) de sözcülüğünü yapan Kimyongür’ün serbest bırakılması ve Türkiye’ye iade edilmemesi için uluslararası bir imza kampanyası başlatılmıştı. Kimyongür, ‘DHKP-C üyesi olmak’ ve 'DHKP-C adına faaliyet yürütmekle' suçlanıyordu. Belçika’da uzun dönem DHKP-C’nin sözcülüğünü yapan Kimyongür, Özdemir Sabancı suikastı faillerinden Fehriye Erdal dahil örgütün 10 üyesiyle Belçika’da işledikleri suçlar nedeniyle 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Brüksel Temyiz Mahkemesi tarafından 2009 yılında beraat ettirilen Bahar Kimyongür, 28 Nisan 2006’da Hollanda’da tutuklanmış ve 2 ay cezaevinde kalmıştı. Kimyongür en son eşi ve 2 çocuğuyla birlikte gittiği İspanya’da 17 Haziran 2013 günü tutuklanarak, dava süreci devam ederken kefaletle serbest bırakılmıştı.
 

EÇ(AÖ/İD)