DANİMARKA Meclisi'nin Türk asıllı 2 milletvekilinden biri olan Liberal Partili Fatma Yeliz Öktem'in fotoğrafı radikal dincilerin tepkisini çekti. 22 yaşındaki Ahmad Chamali'nin fotoğrafa gösterdiği tepkiyi sosyal paylaşım sitesine taşıması üzerine başlayan tartışma medyaya da yansıdı.
 Danimarka medyası, parlamento binası merdivenlerinden çıkan kim olursa olsun arka plandan çekilen resmin benzeri görüntü yaratacağına dikkat çekerken, Ahmad Chamali Facebook sayfasında, "Fatma Öktem'in kıyafeti, İslam dini, Allah'ın ve Hz.Muhamed'in kurallarına karşıdır. Örtülü veya örtüsüz Müslüman bayan kardeşlerime sesleniyorum. İşte burada parlamentoda oturan kardeşiniz Fatma Öktem'den bir resim var. Kendisi, Allah ve Hz.Muhammed'in emirlerine karşı gelmiştir, neticesi resimde görülmektedir. Danimarka kültürünün sizden beklentisi işte budur" dedi.
"TOPLUMA UYUM SAĞLAMADIKLARI GÖRÜLÜYOR"
Fatma Yeliz Öktem, tepkileri değerlendirerek, şöyle devam etti:
"Bu şahsın tepkisi, erkeklerin kadına bakış açısını ve kadını kendi malı gibi gördüklerini açıkça ortaya koyuyor. Düşünün bir kere, özgürlük isteyen kadınlara karşı nasıl bir tavır içinde olduklarını görebiliyor musunuz? Burada gördüğümüz baskı, toplum içindeki büyük sorunu ortaya koyuyor. Demokratik değerlerimiz kötüye kullanılıyor. Kendi özgürlük haklarını başkalarının haklarını ihlal etmekte kullanıyorlar. Durum paralel bir toplum yarattıklarını gösteriyor. Bu insanların topluma uyum sağlamadıkları görülüyor."