ALMANYA'nın Kuzey kentlerinden Klinikum Bremen Mitte Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü Şefi Prof.Dr. Can Cedidi, tüp patlaması sonucu yüzü tamamen yanan İranlı, 26 yaşındaki Fariba Maradi'ye cilt nakli yaptı. İki hafta önce yapılan ameliyatla Maradi yeni bir yüze kavuştu.
23 KEZ AMELİYAT OLDU SONUÇ ALAMADI
İran'da 3 yaşındayken evlerinde meydana gelen tüp patlaması nedeniyle yüzünün 3'üncü dereceden yandığını ve o günden bu yana 23 ameliyat geçirdiğini anlatan İranlı Fariba Maradi, şöyle dedi:
"Yüzüm parça parçaydı. İnsan içine çıkamıyordum. Şimdi yeni ve düzgün bir yüze kavuştum. Yüzüm ilerleyen aylarda daha iyi olacak. Çok mutluyum. Türk doktora çok teşekkür ediyorum. Artık insan içine utanmadan çıkacağım."
ZOR BİR AMELİYAT
Cilt naklinin yüz nakline yakın bir ameliyat olduğunu anlatan Prof.Dr. Can Cedidi, şöyle dedi:
"Hasta bize geldiğinde yüzünde cilt yoktu. Daha önce ameliyat yapılmış ama parça parça bölümler eklenmiş. Biz bayanın sağ bacağından cilt alıp yüzüne naklettik. İki ameliyat yaptık ve yaklaşık 10 saat sürdü. Hastamız şimdi çok iyi durumda. Yüzünü düzelttik. Artık yanık ve ölü bir cilt yok canlı bir cilt var. Ameliyatı daha yeni yaptı. Bundan Birkaç ay sonra Maradi'nin yüzü çok güzel ve düzenli olacak. Ona ayrıca bir de maske yaptık. Bu maske onun yüzünün güzelleşmesine yardımcı olacak."
"FELÇLİ HASTALARI DÜZELTİYORUZ"
Çalışmaları hakkında da bilgi veren Prof.Dr. Cedidi, insanların güzel görünmesine yardımcı olduklarını vurguladıktan sonra şöyle dedi:
"Ayak parmağından saç teline kadar her yere operasyon yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar içinde cilt nakli, kas nakli ve organ naklide var. Yapılan kas ve sinir nakliyle felçli olan insanları sağlıklarına kavuşturuyoruz."