İNGİLTERE'nin Aldershot kentinde faaliyet gösteren Hülya Türk Okulu, kuruluşunun 5'inci yıldönümünü düzenlenen törenle kutladı.
İngiltere'nin Hamshire bölgesindeki Aldershot kentindeki Hülya Türk Okulu, 5'inci yıldönümü ve Çanakkale Zaferi’nin 99'uncu yıldönümü dolayısıyla 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programı düzenledi. Törene, Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği Müsteşarı Ferit Orçun Başaran, Okulun kurucusu Ayla Turaçlı ve Okul Müdürü Hasan Turaçlı, Aldershot Belediye Başkanı Peter Crerar ve eşi, okulda görevli öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
Törende konuşan Orçun Başaran, Ulu Önder Mutafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve saygı ile andıklarını belirtti. Wimbledon Türk Okulu öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte, okul öğrencilerinin günün anlamına ilişkin okuduğu şiirler izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Okulun folklor ekibinin sergilediği yöresel oyunlar ile dans ve piyes gösterileri izleyenlerin büyük beğenisini topladı.
Programın sonunda Okulun Eğitim Koordinatörü Seda Afat ve Okulun Türkiye Koordinatörü İskender Yaman sazıyla sahne aldı. İkilinin seslendirdiği 'Kara Tren' türküsü izleyenlerden büyük alkış aldı.
Tören sonunda teşekkür konuşması yapan okulun kurucusu Ayla Turaçlı, Türkçe dilini ve Türk kültürünü yaşatma amacıyla başladıkları bu yolda yılmadan ilerlediklerini kaydetti. Turaçlı, programın hazırlanması sürecinde emeği geçen gönüllü öğretmenlere, velilere ve öğrencilere teşekkür etti.
Törenin ardından Konuklara velilerin hazırladığı yöresel Türk yemekleri ikram edildi.
KARDEŞİNİN HATIRASINI OKULDA YAŞATTI
Programın sonunda muhabirine konuşan Ayla Turaçlı, 5 yıl önce kurulan okulun şu anda Londra dahil olmak üzere çeşitli kentlerden 55 öğrencisinin bulunduğunu belirterek yaşadıkları bölgedeki Türk çocuklarına yardımcı olmak adına böyle bir okul açma kararı verdiklerini söyledi. Yıllar önce kaybettiği kardeşi Hülya'nın anısını yaşatmak için okula kardeşinin adını verdiklerini dile getiren Turaçlı, okulda Türkçe dili yanında yoğun matematik dersleri verdiklerini ve bunların tümünün ücretsiz olduğunu vurguladı.

GY(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)