DANİMARKA’nın İshoj kentinde Belediyeye bağlı Müzik Okulu çatısı altında faaliyet gösteren Türk korosunun verdiği konser ayakta alkışlandı.
İshoj şehri Mevlana Cami Derneği yöneticileri ve Danimarka’daki Türklerin Sesi Kuruluşundan Fatih Koyuncu orkestra şefi Erol Sarıkaya’ya birer buket sunarken, Türk Büyükelçisi Mehmet Dömez’in "Soma yası tutuyoruz" diyerek davete katılmaması ve başka bir elçilik çalışanını da kendisini temsilen göndermemesi üzüntü yarattı. İshoj Müzik Okulu Müdürü Poul Rosenbaum, müzik öğretmeni Erol Sarıkaya’nın kurduğu orkestra ile gençleri zararlı faaliyetlerden kurtardığını, çok iyi müzisyen yetiştirdiğini belirterek, "Erol Sarıkaya sayesinde gençlerimize sahip çıkıldı. Türk müziği korosu Türk ailelerin daha çok sosyal olmalarına katkıda bulundu" dedi.
Erol Sarıkaya da gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirterek, çocuklarını ve eşlerini koroya gönderenlere teşekkür etti. Sarıkaya, şöyle dedi:
"Çok mutluyuz. Katılım çok güzeldi. Bize destek olan ailelere çok teşekkür ediyoruz. Koroyu ben yalnız başıma başlatmıştım şimdi 4 öğretmen olduk. Yazdan sonra 6 öğretmen olacağız. Türkiye’den birlerce kilometre uzakta kültürümüzü yaşatmaya ve tanıtmaya, gençlerimizi müzisyen yetiştirmeye devam ediyoruz."
Belediye Meclisi Üyesi Sosyal Demokrat Bayram Yüksel, grubu desteklediklerini, gençlerin iyi yolda yürümelerine katkıda bulunan koro ve kurucusu Erol Sarıkaya’ya belediye olarak her zaman destek ereceklerini söyledi.

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)