TÜRK gıda sektörü ilk kez, Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (BUV) öncülüğünde kendi fuarları lemit 2014’ü gerçekleştirerek Alman gıda devleriyle buluştu.
Hilton Düsseldorf’ta düzenlenen fuara Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Perakendeciler Birliği (Handelsverband NRW) ve Alman süpermarket devleri EDEKA ve REWE de partnerlik yaptı. İlk olmasına rağmen yüzde 90’ı Almanya’dan 50 kadar firmanın stant kurduğu Lemit Almanya 2014 Gıda Fuarı ve Forumu’u gıda devleri tarafından beğenildi. Fuarın yanı sıra forum kısmında Türk gıda sektörünün sıkıntıları ve çözüm yolları masaya yatırıldı. Türk gıda firmaları Lemit Fuarı’ndan Alman gıda devleriyle çeşitli iş anlaşmaları yaparak ayrıldı. BUV Başkanı Osman Kımıl, Türk gıda sektörüyle ilgili ilk kez düzenlenen Lemit’e ilginin bu derece büyük olmasının sevindirici olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bu önümüzdeki yıllarda planladığımız fuarlarının ilkidir. Yapılacak fuarlarda Afrika ve Asya pazarları da dikkate alınacaktır. BUV içindeki çalışma grubundan sürekli bir Gıda Sektörü Komisyonu kurulmuş olmasını sizinle paylaşmaktan onur duyuyorum."
BUV’u da tanıtan Kımıl, 2009 yılında kurulan BUV’un artık 21 üye derneği olan federal düzeyde bir kuruma dönüştüğünü, 21 derneğin ise 3 bin civarında işadamı üyesi olduğunu belirtti.

MZ(AÖ/İD)