AMERİKA'da garajına hırsızlık yapmaya girdiğini düşünerek 17 yaşındaki Türk kökenli Diren Dede’yi öldüren Amerikalı Markus Kaarma, "Garajın kapısını birini vurmak için kasıtlı açık bıraktığını" söyledi.
Amerikan NBC TV'nin haberine göre, ABD’nin Montana eyaletinde garajına giren Almanya'dan gelen uluslararası değişim öğrencisi Türk genci Diren Dede’yi vuran 29 yaşındaki Markus Kaarma, verdiği ifadede garajının kapısını birisi girsin diye özellikle açık bıraktığını söyledi. Almanya’nın Hamburg kentinden ABD’deki Big Sky Lisesi’nde öğrenim görmeye gelen uluslararası değişim öğrencisi Diren Dede’nin Kaarma’nın hangi amaçla garajına girdiği bilinmiyor. Kaarma’nın hazırlanan iddianamesinde, son 3 haftada garajının iki defa soyulduğu bu nedenle Kaarma’nın ve ev arkadaşı Janelle Pflager’in garajın içine tuzak kurduğu, garaja bir cüzdan bıraktığı, garajın kapısını açık bıraktığı ve bebek monitörü yerleştirerek gece garaja birisinin girmesini beklediği ifadeleri yer aldı. Davacı taraf ise Kaarma’nın olaydan önce kuaförü ile konuşmalarında "Son üç gecedir vurmak için garajına aptal bir çocuğun girmesini beklediğini" söylediğini savundu.  İddianamede Kaarma’nın şunları söylediği belirtildi:
"Garajım, son 3 haftada 2 defa soyulmuştu. Bu yüzden bebek monitörü ile garajı izliyorduk. Birisinin girdiğini görünce silahımı alıp garaja koştum. Çok karanlıktı. Belki elinde silah vardır diye kendimi korumak için hiç görmeden silahımı ateşledim."
Kaarma’nın ev arkadaşı Pflager ise, garajdaki kişinin "Hey" veya "Bekle" gibi sesler duyduğunu söyledi. Missoula Devlet Okulları Müdürü Hatton Littman Diren Dede’nin okullarında çok sevilen ve aktif biri olduğunu ve futbola meraklı harika bir öğrenci olduğunu söyledi.

GY(GE/İD) (FOTOĞRAFLI)