İSPANYA Gümrük Muhafaza Müdürlüğü, ülkenin güneyinde Almeria kenti açıklarında "Berk Kaptan" adlı Türk bandıralı bir balıkçı gemisinde ele geçirilen 12 ton haşhaş ile ilgili açıklama yaptı.
Almeria bölgesi Gümrük Muhafaza yetkilisi Jesús Perez Aguilera, 'Bosforo' (İstanbul Boğazı adı verilen operasyonu Fransız polisi ile ortaklaşa düzenlediklerini söyledi. Perez Aguilera, 11 Şubat salı günü Fas sınırında bulunan Melilla kenti açıklarında Türk bayrağı taşıyan balıkçı gemisinin şüphele üzerine deniz ve havadan radarlarla takibe alındığını açıkladı. Gümrük muhafaza polisinin gemiye çıkartmayı 14 Şubat cuma günü  gerçekleştirdiklerini hatırlatan Aguilera, aramalarda 480 buğday çuvallarının içine gizlenmiş toplam 12 ton haşhaş bulduklarını ifade etti.
Gemiye derhal el konularak Almeria Limanı'na çekildiğini anlatan yetkili gözaltına alınan 4 Türk vatandaşının da bugün mahkemeye çıkartılacağını kaydetti. İspanyol gümrük yetkilileri ayrıca geçen Haziran ayından bugüne kadar aynı güzergah da şuana kadar 6 operasyon yaptıklarını hatırlatarak ele geçirilen uyuşturucu miktarının 50 tonun üzerine olduğuna dikkat çekti.