ALMANYA'nın Duisburg kentinde bir hastanede çalışan Kadın Hastalıkları ve Meme Kanseri uzmanı Dr. Ayla Bayrak, gönüllü sağlık hizmeti için Hindistan'a gitti.
Duisburg'daki Helios Klinik'te 8 yıldan bu yana kadın hastalıkları, doğum ve meme kanseri uzmanı olarak görev yapan Dr. Ayla Bayrak, oluşturduğu 7 kişilik sağlık ekibi ile iki hafta boyunca yapılacak sağlık taraması için Hindistan'ın Leh kentine gitti. Seyahati öncesinde Ayla Bayrak onuruna, Kapadokya Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mümün Uluç ile Essen'deki Bakar Kebap House sahibi Mehmet Gürkan tarafından yemek verildi. Yemekte Ayla Bayrak ve kendisiyle beraber Hindistan'a giden hemşire Margarethe Gaziorowski, Ayla Bayrak'a iki yıldır sosyal destek veren Muazzez Demiryürek hazır bulundu.
"TÜRK OLDUĞUMU ÖĞRENEN HASTALARIN YÜZÜ GÜLÜYOR"
Geçen yıl da yine sağlık taraması için 3 hafta Hindistan'da görev yaptığını belirten Ayla Bayrak, Leh ve yakın kasabalarda 160 kadına sağlık taraması uyguladığını söyledi. Çalıştığı Helios Klinik'ten bağımsız olarak bu işe koyulduğunu anlatan Ayla Bayrak, şöyle dedi:
 "Düsseldorf'tan hareket ederek 20 saatlik yolculuk ardından Leh kentine ulaşacağız. Gerekli sağlık araç- gerecini buradan götürüyoruz. Bu malzemeleri götürebilmemiz için bize eşya sınırı koymayan Türk Hava Yolları'na teşekkür ediyorum. Leh'te geçen yıl tanıştığımız rahipler var, onlar biz gitmeden sağlık sorunu olanları tespit ediyorlar. Oradaki küçük bir sağlık ocağı ve ameliyat odası var, bir gün muayene, bir gün ameliyat şeklinde hizmet vermeyi planlıyoruz. Benden başka 6 sağlık personeli ile buradan gidiyoruz. Hindistan'da benim Türk olduğumu öğrenen insanlar daha bir güven ve heyecanla yaklaşıyorlar. Bir anda yüzleri gülüyor. Ben de böylece insanlara yardımcı olabildiğim için, mutlu ve huzurlu oluyorum."
Almanya'da Kiel yakınlarındaki Schleswig kentinde yaşayan ve Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff'tan devlet nişanı alan Muazzez Demiryürek ise, gönüllü hizmet götüren Ayla Bayrak ile daha önceden tanıştığını ve kendisine sosyal destek vermekten dolayı mutlu olduğunu söyledi.
 

FOTOĞRAFLI