ALMANYA'nın Delmenhorst kentinde faaliyet gösteren DİTİB Merkez Camisi Veliler Birliği 50 çocuğu bowling oynamaya götürdü. Çocuklara dini eğitimin yanı sıra birlikte spor yapma alışkanlığı da kazandırmak amacıyla organize edilen bowling etkinliğine çocukların yanı sıra veliler birliği üyeleride katıldı.
Çoğu ilk kez bowling oynayan Türk çocuklar, doyasıya eğlendi. Çoğu bowling topunu kaldırmakta zorlanırken, bazıları hedefi bulmak için çok uğraştı. Birlikte şarkı söyleyen, oyun oynayan çocuklar, bowling oynamayı çok sevdiklerini söyledi. Kendilerine bu imkanı sağlayan büyüklere teşekkür de eden çocuklar, yine buraya gelmek istediklerini ifade etti.
Merkez Camii Veliler Birliği Başkanı Gülseren Gültepe, çocukları ödüllendirmek için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi. Masrafın çoğunun veliler birliği kasasından çıktığını anlatan Gültepe, şöyle konuştu:
"Merkez Camii Veliler Birliği olarak çocuklarımıza bowling keyfi yaşattık. Bundan sonrada bunun devamı gelecek. Çocuklarımıza dini eğitimin yanı sıra spor eğitimi de vermek güzel."

MU(AÖ/İD)(FOTOĞRAFLI)