ABD'de başkanlık seçimine bir aydan az bir süre kala Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a yöneltilen cinsel taciz iddialarına bir yenisi eklendi.
California'da yaşayan Kristin Anderson adlı kadın, 1990'ların başında New York'ta yaşadığı sırada Trump ile bir gece kulübünde karşılaştığını ve Donald Trump'ın elle cinsel tacizine uğradığını söyledi.
Washington Post gazetesine konuşan 46 yaşındaki Anderson, o dönemde oldukça ünlü bir iş adamı olarak gazete ve dergilerde boy gösteren Trump'ın kendisini elle taciz ettiğini öne sürdü.
Kristin Anderson, 20'li yaşlarının başındayken yaşadığı olayda milyarder iş adamının Manhattan'daki bir gece kulübünde yanına oturduğunu ve kendisine "uygunsuz şekilde dokunduğunu" anlattı. Anderson, bunun üzerine Donald Trump'ın yanından hızlıca ayrıldığını aktardı.
Anderson, "Neden yaptığını bilmiyorum. Sanki yapabildiğini ispatlarmış gibiydi. Aramızda hiç konuşma geçmemişti. Birbirimize doğru düzgün bakmamıştık bile."dedi.
Trump'ın kadınlar hakkında edebe aykırı sözler söylediği 2005 yılına ait videonun ortaya çıkmasından sonra yaşadıklarını anlatmaya karar verdiğini belirten Kristin Anderson, başkan adayının sözlerini "iğrenç" olarak nitelendirdi.
Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump hakkında son günlerde birbiri ardına cinsel taciz ve saldırı iddiaları ortaya çıkıyor.