ALMANYA'nın Karlsruhe kenti yakınlarındaki Ettlingen kasabasında geçen pazar akşamı, eve dönüş yolunda geçirdikleri trafik kazasında ölen 3 Türk cenaze töreni yapıldı.
Langensteinbach Köyü'nde oturan 3 Türk, hafta sonu eğlenmek için gittikleri Karlsruhe kentinde sinema ve bowling sonrası eve dönüş yolunda trafik kazası geçirdi. Karlsruhe ve Ettlingen arasındaki L605 nolu karayolundan Langensteinbach yönüne giden Haydar Kocaman yönetimindeki Mercedes marka otomobil, arkadan Renault Twingo markalı 31 yaşındaki Alman'ın kullandığı araça arkadan çarpması sonucu aracın kontrolünü yitirdi. Takla atan ve hurdaya dönen araçta Haydar Kocaman ile Abdulhamid Karlıdağ'ın kaza yerinde, ağır yaralanan Ferhat Küçükoğlu'nun ise, kaldırıldığı hastanede öldüğü ifade edildi. Kazada maddi hasarın 10 bin euro olduğu bildirildi. Yaralı Alman’ın hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.
Kazada ölen Türk gençlerinin yakınları önce Ettlingen'de cenaze töreni düzenleme kararı aldılar fakat cenaze törenine katılımın fazla olacağından karar değiştirildi. Ölenler için DİTİB Karlsruhe Merkez Camii'nde ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Karlsruhe Başkonsolosu Serhat Aksen ve çok sayıda kişi katıldı. Karlsruhe Din Hizmetleri Ataşesi Mustafa Akpınar kıldırdığı cenaze namazına yaklaşık 300 kişi katıldı. Cenazeye katılanlar gözyaşlarını tutamadı.
Gençlerin ölüm haberini alan dostları ve arkadaşları Merkez camiine akın etti. Acı haberi alan yakınları, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın, bu acıya dayanmak çok zor. Allah sabır versin" diye dua etti. Haydar Kocaman ve Abdulhamid Karlıdağ'ın cenazeleri Trabzon'da toprağa verilmek üzere Stuttgart'tan THY İstanbul aktarmalı gönderildi.
Ferhat Küçükoğlu'nun cenazesi Almanya cenaze defin kurallarına göre Çarşamba günü saat 10.30 Pforzheim Şehir mezarlığında bulunan Müslüman Mezarlığı'na defnedilecek.
Trafik kazasında ölen 25 yaşındaki Abdülhamid Karlıdağ’ın Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. Karlıdağ ailesinin 3 çocuğundan ortancası olan, ablası bir de erkek kardeşi olduğu, daha 7 ay önce evlenen ve eşinin yaşadığı kent olan Bruchsal'da oturan Karlıdağ'ın hafta sonu ailesini ziyarete geldiği ve aynı mahallede de büyüdükleri çocukluk arkadaşlarıyla dolaşmaya çıktıkları belirtildi. Pforzheim'da Conttek firmasında usta olarak çalıştığı ve Trabzonspor taraftarı olduğu ifade edildi. 28 Aralık'ta dostlarıyla doğum gününü kutlamaya hazırlanıyordu.
Abdulhamid Karlıdağ gibi Trabzonlu olan 26 yaşındaki Haydar Kocaman’ın ise Langensteinbach kasabasında kendi marketlerini babasının hastalığı dolayısıyla annesiyle birlikte işlettiği, evin en büyük oğlu olduğu ve bir küçük kız kardeşi ile oturdukları ifade edildi. 5 yıl önce kalp krizi sonucu erkek kardeşini kaybetti. Çevresi tarafından babacan tavırları ve hayırseverliği ile tanınıyor olduğu ve Kocaman'da Trabzonspor taraftarı olduğu ifade edildi.
Giresunlu olan 27 yaşındaki Ferhat Küçükoğlu'nun bir erkek kardeşi olduğu evin en büyük oğlu olduğu dile getirildi. Rasttat Mersedes firmasında usta olarak çalıştığı kaydedildi. Sözlü olan Ferhat'ın çocukluk arkadaşı Abdulhamid ile bacanak olacağı ve yaza büyük bir nişan hazırlığı yaptığı belirtildi.