İNGİLTERE eski Başbakanı Tony Blair’in telekulak skandal patladığında News Internatonal eski CEO’su Rebekah Brooks’a gizli tavsiyelerde bulunduğu belirtildi.

The Guardian, The Daily Telegraph gazeteleri birinci sayfa manşetten Tony Blair’in News Internatonal’in eski Ceo’su Rebekah Brooks’a telekulak skandalı patladığında gizlice danışmanlık yaptığını yazdı.

Londra Ağır Ceza Mahkemesi Old Bailey’de görülen Telekulak davasında ifade veren Rebekah Brooks’un 2011 yılı Temmuz ayındaki Blair ile 1 saatlik telefon konuşmasından sonra gönderdiği elektronik posta, mahkemede kanıt olarak okundu. Bu mailden eski İngiltere Başbakanının, Rebekah Brooks, Rupert ve oğlu Murdoch’a gayriresmi danışmanlık teklif ettiği anlaşıldı.

Rebekah Brooks’un James Murdoch’a gönderdiği not telekulak davasında okundu. Bu notta Rebekah Brooks, 2011 yılında News of The World’un telefon dinleme skandalı çıkarken, Blair’in News Internatonal’ın telekulakla ilgili olarak Hutton tipi bir soruşturma raporu yayınlamasını öngördüğünü yazdı.

The Guardian’ın manşetinde Tony Blair’in Rebekah Brooks’a tavsiyelerde bulunurken "Uyku hapı al. Güçlü ol" dediği belirtildi. Tony Blair ve Rebekah Brooks’un birlikte 2004 yılında çekilmiş samimi fotoğrafları birinci sayfalardan verildi.