İNGİLİZ The Times gazetesi, Batı’nın Türkiye- Suriye sınırından kaynaklanan terör saldırısı tehdidi ile karşılaşabileceğini öne sürdü. Gazete, İngiliz yetkililere dayandırarak verdiği haberinde, Türkiye- Suriye sınırını, dünyanın önde gelen istihbarat kuruluşları tarafından Batı'ya karşı ölümcül saldırının kaynaklanabileceği bir yer olarak algılandığını yazdı.
Times, ‘Suriye- Türkiye sınırı öldürücü terör potası olarak algılanıyor’ manşetini kullanırken, dünyanın önde gelen istihbarat kuruluşlarının, Türkiye-Suriye sınırını bu bahar aylarında olması muhtemel Batı'ya karşı bir sonraki ölümcül saldırıların kaynaklanabileceği yer olarak gördüğünü aktardı. Gazete, 566 mil (Yaklaşık 900 kilometre) uzunluğundaki sınırın, CIA, MI6 ve diğer Avrupalı istihbarat servislerinin ajanlarıyla dolu olduğunu yazdı. İngiliz gazetesi ayrıca, aynı kaynakların sınırı gözlemlemek için yürütülen istihbarat operasyonu ve bilgi paylaşım seviyesinin bugüne kadar görülmemiş derecede arttığı açıklamalarını aktardı.
Gazetenin haberine göre, İngiliz yetkililer İngiliz İstihbarat Teşkilatı MI6'in Suriye'ye geçmeden önce ucuz uçak biletleriyle Türkiye veya diğer Avrupa ülkelerine giden İngilizleri gözlem altına alıyor. Gazeteye açıklamalarda bulunan Batılı bir kaynak ise Suriye'de savaşan yüzlerce Avrupalının ülkelerine döndüğünü söyleyerek ve ‘Bu Easy Jet ile cihat gibi bir şey’ örneğini gösterdi.

GY(AÖ/İD)