NORVEÇ hayvan haklarını koruma kuruluşu NOAH tarafından internette yayınlanan görüntüler büyük ilgi gördü. BBC ve National Geographic gibi medya kuruluşlarının görüntüleri çeken amatör tabiat fotoğrafçısı Torgeir Berge ile röportaj yapmak için sıraya girdi.
Torgeir Berge, mayıs ayında bahçelerinde tilkinin evlerine bakmaya başladığını ve her şeyin bu bakışla başladığını anlattı. Berge, 'Snusen' adını verdikleri tilkinin evilerinin bahçesindeki kulübenin altında yaşadığını ve sürekli evimize baktığını fark ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:
'Tinni' adındaki kurt köpeğimiz ile dost olacakları aklımıza bile gelmedi. Sonra ormanda kendisine bir yuva yaptı. Bir gün ininden çıkarak köpeğimle oynamaya başladı. Aralarında çok güzel bir dostluk kuruldu. Birçok gazeteci gelip fotoğraflarını çekmek ve bizimle röportaj yapmak istiyor. Ama tilkinin rahatsız edilmemesi için istemiyoruz. Sadece hayvanları koruma kuruluşundan bir fotoğrafçıya izin verdik. O zaman tilkinin inine kamera gönderdik, kamera toprağın altında 70 metreye kadar indi. Tilki bundan rahatsız oldu ve korktu. Sunusen diğer tilkiler gibi, yerin altında kanallar oluşturuyor, diğer tilkilerle kavga ediyor, kendi yiyeceğini kendi temin ediyor. Yani tabiatın gerektirdiği gibi yaşıyor ama köpeğimiz Tinni ile de çok iyi oynuyorlar. İnsanların onu keşfedip rahatsız etmemesi için çeşitli önlemler aldım."

ÜT(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)