Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK, ()- DÜNYANIN en ünlü meydanlarından bir bölümü araç trafiğine kapatılan Times Meydanı, yılın en uzun günü olan 21 Haziran'da gün dönümünü yoga ile karşıladı. Başta yılbaşı kutlaması olmak üzere birçok sıra dışı etkinliğin gerçekleştiği Times Meydanı'nda buluşan binlerce New Yorklu, kentin göbeğinde yoga yaptı.
Times Meydanı Birliği tarafından düzenlenen açık hava yoga etkinliğine çok sayıda New Yorklu katıldı. Hem içsel hem de evrensel barış için, New York'un en kalabalık ve kargaşalı meydanında sabah güneşin doğduğu 05.25'te başlayan, katılımcıların çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yoga etkinliğini, meydanı gezmeye gelen binlerce kişi ilgilye izledi. Times Meydanı Birliği Başkanı Tim Tompkins, şöyle dedi:
"Times Meydanı'nda, yılın en uzun gününü, yazın başlangıcını böyle karşılamak istedik. New York çok hızlı, stres dolu bir kent. Bugün insanları kentin en curcunalı yerinde bir araya getirip yoga yaparak barış ve huzura kavuşmalarını sağlamak istedik. Bu curcuna içinde içsel ve evrensel barışı aklımıza düşürmek istedik."
Profesyonel yogacıların yanı sıra, yoga eğitimi alan ya da ilk kez yoga yapan kişilerin de katıldığı 11 bin kişinin katılmak için başvuruda bulunduğu etkinlikte, katılımcılar yerli yabancı binlerce kişinin ilgili bakışları altında yoga yaptı.

FOTOĞRAFLI