TÜRK Hava Yolları (THY), 2012'de başlattığı Bilboa seferleriyle İspanya'da yapılacak 2014 FIBA Dünya Kupası'nda da dünyanın dört  tarafından gelecek yolculara hizmet verecek.
THY'nin Bilboa İstasyon Müdürü Serkan Özbüyükyörük, seferlere 2012 yılı Mayıs ayında 'Haftada 4t frekans' olarak başladıklarını söyledi. Özbüyükyörük, gelinen noktada 'haftada yedi frekans' olarak seferlerini icra ettiklerini anlatırken şöyle konuştu:
"Kısa sürede bu kapasite ve frekans artışının en büyük nedeni bölge halkının seferlerimize gösterdiği yoğun ilgidir. Bu yoğun ilgi arttıkça önümüzdeki dönemde yeni kapasite arttırımı konusunda çalışmalarımız devam edecek." 
2014 FIBA Dünya Kupası'nın İspanya'da yapılacak olmasından mutluluk duyduklarını ifade eden Özbüyükyörük, şöyle devam etti:
"Şimdiden seferlerimiz dolmaya başladı. Türkiye'den değil tüm dünyadan, açıkçası buraya ulaşmak için birçok ülkeden talep alıyoruz. THY olarak Dünya Basketbol Şampiyonası'na hazırız. Umuyoruz ki; buraya gelecek izleyicilerde keyif alır. Talepler şimdiden başladı. Uçaklar nerede ise yüzde 80, 90 seviyelerinde ilave seferler planlaması yapıyoruz." 
"BİLBAO SEFERLERİNİ DAHA ÇOK İŞADAMLARI TERCİH EDİYOR"
Özbüyükyörük, seferlerdeki doluluk oranlarının şu anda yüzde 70 düzeyinde olduğunu dile getirdi. Seferlerin daha çok iş adamları, etnik gruplar ve tatil amaçlı Asya ve Türkiye'ye seyahat eden bölge halkının oluşturduğunu anlatan Özbüyükyörük, şöyle konuştu:
"İşadamları ile ticaret odaları tarafından bulunduğumuz her platformda yoğun ilgi ile karşılaşıyoruz. Kendileri iş adamlarının Asya, Çin, Hindistan, Türkiye gibi pazarlara açılmasının ne kadar önemli olduğunu bize dile getiriyor." 
Transit yolcu oranlarının şu anda yüzde 60'a kadar çıktığını, iş amacı ile seyahat edenlerin yoğun olarak THY'i tercih ettiğini aktaran Özbüyükyörük, "Yaz döneminde bu oran yüzde otuz beş, yüzde kırk oranına kadar düşebiliyor. Çünkü daha çok Türkiye'ye yönelik trafik başlıyor bu dönemde. 2013 yılında şuana kadar yaklaşık 40 bin civarında diyebilirim" dedi.