Faruk ZABCI/LONDRA, ()- İNGİLTERE’de Pazar günleri yayımlanan Sunday People gazetesi bugünkü nüshasında İngiltere eski Başbakanı Margaret Thatcher’in çocuk istismarını örtbası ettiğini iddia etti.

Gazete, Thatcher’in erkek çocuklara cinsel saldırılarda bulunan bakanını soruşturmadan kurtardığı iddiasını gündeme getirdi. İngiliz parlamentosundaki VIP pedofillere dikkat çeken gazete, Demir Lady’nin üstüne gitmediği skandala işaret etti. Çocuk istismarına uğrayan iki kurban “Avam Kamarası yakınlarındaki dairelerde milletvekilleri ırzımıza geçti” diye konuştu. İki kurban, Westminster’deki çocuk istismarlarını soruşturan komiteye ifade vereceklerini de belirtti.

Yıldızı parlayan bakanı ile özel görüşme yapan Margaret Thatcher’in bizzat skandalı örtbas ettiği iddia edilince Westminster karıştı. Thatcher’in gözde bakanının, bir muhafazakar partili arkadaşının evinde 1982 yılında genç erkek çocukları cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Bakanın uyarılara kulak asmadığı belirtildi . Dört yıl sonra polisin, bakanı erkek çocuklarla seks yapmak için Victoria Tren İstasyonu’nda aranırken yakaladığı ileri sürüldü.

Sunday Mirror de “Erginlik yaşına gelmemiş kiralık çocukları Muhafazakar Parti bakanlarına temin ettim” manşetli haberinde Eski Muhafazakar eylemcilerden Anthony Gilberthorpe’nin (52) ilginç iddialarına yer verildi. Margaret Thatcher’e seks partilerini haber verdiğini söyleyen Gilberthorpe, “Soruşturmaya konuşmaya hazırım. Kilit tanık olduğuma inanıyorum” deyip 25 yıl önce 17 yaşındayken tanık olduğu skandala karışanların isimlerini de Thatcher’e bildirdiğini açıkladı.

Westminter’deki çocuk partilerinde 15 yaşındaki çocukların nasıl istismar edildiğini anlatan Anthony Gilbertorpe, lüks bir otelde yapılacak seks partisi için kendisinden erkek çocukları bulmasını istediklerini anlatırken ”Bana nakit para verdi ve eğlence ayarlamamı istedi. Genç çocuklar için bu kullanılan koddu” dedi. 15 yaşındaki erkek çocukların güçlü politikacılar tarafından nasıl alkole ve sekse itildiğini anlatan tanık, partiye gidenlerden birinin şu andaki bakan ile Keith Joseph, Rhodes Boyson, Dr Alistair Smith, Michael Havers gibi tanınmış politikacılar olduğunu ileri sürdü.